Kırşehirli Abdalların(çalgıcıların) rol aldığı, sosyal medyayı sallayan bir video klip var… 'Yazsa yazsa Neşet Ertaş yazar'...İnternette tıklanma rekoru kırıyor.

Önceden izlediğim bu video, bir dost meclisinde yeniden gündeme geldi. Orta Anadolu şivesiyle tebessüm ettiren bu komik video, Türkiye'nin her bölgesinde gönülleri fethediyor. Kahramanmaraş’ta bunlardan biri...

İşte video klip: Kırşehir’in meşhur abdalları, kırmızı renkli bir Toros araba içinde; Neşet Ertaş’ın 'Çiçekler Ekiliyor' türküsü eşliğinde, neşe içinde düğünden dönüyorlar.

Trafik polisleri yolda çevirme yapıp, ehliyet- ruhsat kontrolü yapmaktadırlar. Polis aracı durdurur... Otomobilin içinde altı yolcu ve müzik aletleri vardır…

Polis Memuru, şoföre ‘hayırdır göçüyor musunuz’ diyerek soru iletir.

Araç içerisinde bulunanlar; ’Horasan'dan beri göçtük, şimdide düğünden geliyoruz yorulduk evimize gidiyoruz’ diye cevaplarlar.

Polis Memuru, ‘Dört kişilik araca altı kişi binmişsiniz, arabaya yük yüklemişsiniz’ diyerek, ehliyet- ruhsat ister… Çalgıcıların hiçbiri, okuma-yazma bilmiyor, okul yüzü görmemişler; ehliyetleri yok… Ehliyet ruhsatı soran memura, şoför ‘Geçen ay size vermiştim sizde mi kaybettiniz’ diye yanıtlar. Muayenesi var mı sorusuna da, ‘Biz gendimizi muayene ettiremiyoruz arabayı nasıl muayene ettirelim’ der. Polis Memuru hesaplar ve 2 bin lira ceza keser. Abdallar yalvarmaya başlar. Arka koltukta oturan abdal; ’Ocağımızı batırdın arabayı bırakıp gidelim isterseniz bizi idare edin, iki kuruşluk kazancımız var töbe billah ödeyemeyiz’ deyince; Polis, ‘Bir şartla cezasız bırakırım’ der.

İçlerinden en yaşlı olan çalgıcı: ‘Buyur ağam şartın nedir? Polis memuru: ’Size bir soru soracağım bilirseniz sizi bırakacağım, İstiklal Marşı’nı kim yazdı’ … Altı çalgıcı fısıldaşmaya başlarlar… Şoförün yanında oturan yaşlı abdal’ bir buçuğa kadar okudum ’diye söylenir. Sonra, ‘İstiklal Marşı’nı kim yazdı acep? Muharrem Ertaş emmim yazdı desem okumuşluğu yoktu… Hacı Taşan emmimin şivesi böyle değildi… Çekiç Ali emmim yazsa bilirdim komşumdu o da değil… Bunu yazsa yazsa Neşet Ertaş yazmıştır’ cevabını verir ve Polis Memuru bildiniz diyerek gönderir.

Cezadan kurtulmanın sevinciyle, bir buçuğa kadar tahsil yapan çalgıcı arkadaşlarına nasihat eder:’ Tahsilsiz, usulsüz herifler hep davul zurna çalmayla olur mu bu iş biraz tahsil- kültür öğrenin ben bilmeseydim sorunun cevabını polisler aracı bağlayacaktı’ der.