Tüm amatör spor branşların gerçek alt yapı kaynağı okullardır. Okullardan beslenmeyen hiçi bir spor takımı ve kuruluşunun ayakta kalması da bana göre mümkün değildir. Bu nedenle sporda ileri gitmiş birçok ülkede okullar bazında çok önemli yatırımlar yaparak ülke sporlarının geleceğini garanti altına almaktadırlar. Örnek verecek olursak: Amerika da liseler bazında, Güreş, Basketbol ve Beyzbol takımı kurmak mecburi. Ülkede Liseler, Üniversiteler, Profesyonel ligler olmak üzere yüzlerce takımın iştiraki ile güreş ligleri yapılmakta. Rekabet her gün bulunmakta. Bunun yanı sıra Lise güreş takımına girebilen üniversiteyi garanti altına aldığı gibi eğitimi boyunca da getirilen sistem gereği burs almakta. Yani sporun her türlü kapıları eğitime açılmakta.

 Türkiye olarak bizde dünya genelinde başarılı olduğumuz Güreş'te aynı şeyi yapmamız bana göre yüzde yüz gerekli. Bunun için hazırlanan ve Türk güreşini 100 yıllar boyu alt yapı bazında sürükleyecek olan okul güreş projesi raflarda beklemekte. 29 Mayıs 2002 tarihinde Spordan sorumlu Devlet bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız arasında imzalanan protokolle okul güreş projesi resmiyet kazandı. Fakat bir türlü işleme konulamadı. Oysa güreş sporu her yönü ile bu projeyi rahat götürecek durumda. Bakınız Türkiye genelinde binlerce mezunu olan Besyolardan güreş branşı en üst düzeyde mezun veren sporlardan birisi.Şu an güreşimizin alt yapısından gelip, birçok Besyo mezunu olan gençlerimiz bu okul güreş projesini beklemektedir. Okul güreş projesine kısa bir göz atacak olursak: Türkiye genelindeki Pilo (Pansiyonlu yatılı), Yibo (Yatılı bölge ilköğretim okulları) ve Sahçek (Çocuk esirgeme kurumları), Diğer yatılı okullar bazında güreşin hayata geçirilmesi düşünülmekte idi.

 Bu okullara atanacak 1000-1500 civarında Güreş alt yapısından gelmiş Besyo mezunu genç Türk sporunun büyük başarı müdavimi güreşi sürükleyecek yeni nesillere eğitim verebilir. Ayrıca yüzlerce okulda kurulacak takımlar ile güreş alt yapısı adeta şahlanır. Ama ne yazık ki 1-Her Türlü spor tesisi 2-Yetişmiş uzman statüde hazır Besyo Mezunu yani her şeyin hazır olmasına rağmen bu proje hayata bir türlü geçirilemedi. Uygulamaya konulacağı defalarca dile getirilen bu projenin raftan inmesinin bana göre çoktan zamana gelmiş  ve hatta geçmiş olduğu gün gibi aşikârdır. 2000-2004 döneminin federasyon Başkan Osman Şansal beyin çok uğraştığı ve büyük mesai harcadığı bu proje belki de Türk güreşinin alt yapısının projesi olacaktı ama çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü uygulamaya geçilemedi. Türk güreşinin tüm zamanlar ve Spor tarihi boyunca en büyük başarılara imza attığı her kes tarafından bilinen bir gerçek. O zaman Okul güreş projesinin  (Yibo) yatılı bölge okulları bazında hayata geçmesi için artık harekete geçmemiz lazım. Güreşe çok olumlu bakan ve destek veren Sn Bakan Akif Çağatay Kılıç Bey’in bu konuda tam destek vereceğine yürekten inanmaktayım. Ayrıca güreşin alt yapısı için tam bir mücadele içinde olan Başkan Musa Aydın Bey inşallah bu güzel okul güreş projesini kendi başkanlığı döneminde hayata geçirir. Çünkü Türk güreşinin ve tüm amatör sporlarımızın böyle hayati  projelere ihtiyacı var. Un var, su ve şeker var. Şimdi helva zamanı. O zaman Haydi Allah rast getire.