TAHA AKGÜL B.GÜN VE BUSE TOSUN'dan ALTIN MADALYA... TÜRKİYE 3 ALTIN 2 GÜMÜŞ 10 BRONZ 15 MADALYA KAZANDI.... UWW Ranking Series niteliğindeki Uluslararası 47. Yaşar DOĞU Güreş Turnuvasında Serbest Stilde Avrupa Dünya Olimpiyat Şampiyonumuz Taha AKGÜL Macar, İran ve ABD'li rakiplerini rahatça yenerek ALTIN MADALYA kazandı. Barış KAYA ve M.R.AKTAŞ finalde kaybederek Gümüş Madalya kazandılar. Takım olarak da Süleyman ATLI, Soner DEMİRTAŞ, Fatih ERDİN, Selahattin KILIÇSALLAYAN, Mustafa KAYA gibi isimlerin sakatlığı nedeniyle katılmadığı Serbest Stilde Türkiye ABD, Azerbaycan, İran gibi güçlü ülkeleri geride bırakarak 165 Puanla Şampiyon oldu.Kadınlarda ise Elif Jale YESILIRMAK ve Zeynep YETGİL sakatlığı nedeniyle olmamasına rağmen Türkiye 113 puanla Şampiyon Rusya'nın ardından 112 puanla Takımımız 2.oldu.

            Kadınlarda ;72 Kg Buse TOSUN finalde karşılaştığı Avrupa Gençler Şampiyonu Büyüklerde Avrupa 2.si Belarus rakibi Anastasia Zımıankova'yı (9-0) öndeyken tuşla yenerek ALTIN MADALYA kazandı .76 Kg Yasemin ADAR da Dünya Şampiyonu rakibi Alman Alina Rotter Focken'i (10-3) yenerek BRONZ MADALYA kazandı .Bedia GÜN de Belarus Kanadalı ve Kazakistanlı rakiplerini yenerek ALTIN MADALYA kazandı Evin DEMİRHAN da Belarus Kanadalı ve Rus rakiplerini yenerek BRONZ MADALYA kazandı.Böylece Kadınlarda Türkiye Toplamda,2 ALTIN MADALYA (Buse TOSUN -Bedia GÜN) 2 BRONZ MADALYA .Yasemin ADAR ,Evin DEMİRHAN Toplam 4 Madalya kazandık.SERBEST STİLDE 1 ALTIN 2 GÜMÜŞ 8 BRONZ 11 MADALYA KAZANDIK.Turnuvada Serbest Stilde ;1 Altın Madalya Taha AKGÜL,2 Gümüş Madalya ,Barış KAYA ve M.Recep AKTAŞ Kazanmıştık.İlk iki günde Haydar YAVUZ Emrah Ormanoğlu,Cengiz ERDOĞAN ,M.Nuri KOTANOĞLU BRONZ MADALYA kazanmıştı.

            Son Günde ise;74 Kg Fazlı ERYILMAZ repesajda Kazak rakibi Alibek Abdikasımov'u (8-2) yendi Bronz Madalya maçında ise rakibi Enes Uslu sakatlığı nedeniyle maça çıkmayınca Bronz Madalya kazandı.86 Kg Selim YAŞAR Dünya 2.si Dağıstan asıllı Slovak Boris Makoev'i (2-2) den son puanı aldığından yenerek BRONZ MADALYA kazandı.Osman GÖÇEN de ABD'li Patrik James Downey'i (7-6) yenerek BRONZ MADALYA kazandı.92 Kg Süleyman KARADENİZ de Hintli rakibi Viky Viky'i (8-0) yenerek BRONZ MADALYA kazandı .BRONZ MADALYA Müsabakalarında ayrıca 74 Kg Yakup GÖR Slovak rakibi Teimuraz Salkazanov'a (7-5) 97 Kg Baki ŞAHİN de Ukrayna asıllı Macar rakibi Pavlo Oliynik'e yenilerek turnuvada 5. Oldular

Genelde ise;Türkiye 3 ALTIN 2 GÜMÜŞ 6 BRONZ Toplam 15 Madalya kazandı.

Serbest Stilde Takım Sıralaması ;

1. TÜRKİYE 165 Puan

2. ABD 155 Puan

3. Azerbaycan 100 Puan

Kadınlarda ;

1. Rusya 113 Puan

2. TÜRKİYE 112  Puan

3. Hindistan 102 Puan

Güreşçilerimize Antrenörlerimize Kulüplerimize TEŞEKKÜRLER...

 

MARAŞMANŞ[email protected]

14-7-2019