Irak’ta yeni bir senaryo hayata geçiriliyor.Hedef;Ortadoğu’da yeni bir kargaşa ve çatışma ortamı...

İsrail, DEAŞ ‘tan beklediği verimi alamayınca Barzani üzerinden yeni projeler oluşturuyor.

Referanduma şimdilik açık destek veren tek ülke İsrail...Kapalı kapılar ardında yapılan hesaplar ise baş döndürücü...

ABD ve AB ülkeleri yöneticilerinin “Irak’ın toprak bütünlüğü”nü gerekçe göstererek yaptıkları açıklamalar hiç de inandırıcı gelmiyor...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves le Drian, "Arzu edilen şey Irak Kürdistan'ının ülkenin yeniden yapılanması sürecine entegre edilmesidir. Bağımsızlık ilan etmek için doğru bir zaman değil. Ancak Bağdat da bazı tavizler vererek Erbil'e daha fazla özerklik hakkı tanımalı" dedi.

Alman hükumeti ,referandumun ardından IKBY’ye bağlı peşmergelere askeri desteğini sürdürüp sürdürmeyeceğini gözden geçireceğini belirtiyor.

Kremlin sözcüsü Peskov, Rusya'nın bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünden yana olduğunu söyledi.

Peskov Moskova'nın referandum sonucunu tanıyıp tanımayacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson referandumla ilgili yaptığı yazılı açıklamada referandumu desteklemediklerini ve Irak’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunduklarını belirtti.

BM Genel Sekreter sözcüsü Stephane Dujarric referandumun bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyelinden endişe duyduğunu bildirdi.

PKK’nın Kandil’deki elebaşılarından Mustafa Karasu’da referandumu desteklemiyor...

Oysa amaç başka... Onlar da Barzani’nin güçlenmesini ve liderliğini pekiştirmesini istemiyorlar

Havada uçuşan söylemler birer yalan rüzgarı. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve İsrail bölgedeki farklı amaçları için bir Kürt devletinin oluşmasını istemektedir.

Amerika Birleşik Devletlerinin amacı Irak’ın kuzeyi Suriye’nin kuzeyinde bir Kürdistan Devleti ile Irak petrolü bu oluşturulan Kürt devleti üzerinden Akdeniz’e aktarmak böylelikle Türkiye’yi saf dışı bırakmak.

Kimse kimseyi kandırmasın...Ortadoğu’da kontrol edilebilir küçük ülkeler isteniyor... ABD ve AB, bu coğrafyanın kaynaklarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak istiyorlar.Bölgedeki güçlü devletleri, birçok ülkeden oluşan küçük yapılara bölmek istiyorlar.Gerisi yalan...