Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Meclisi'nin olağanüstü toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, birlik başkanlığına seçildi. Kafaoğlu, seçimin ardından yaptığı konuşmada, yağlı güreşi disipline etmek ve gelecek nesillere doğru şekilde aktarma noktasında güzel görevler üstlenen bir birliğin başkanı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Yağlı güreş organizasyonlarında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını dile getiren Kafaoğlu, şunları kaydetti: "Bazen organizatörler bazen de güreşçiler tarafından farklı sıkıntıları belediye başkanlarımızın da yaşadığını görüyoruz. İnşallah bu sıkıntıların olmayacağına, bu organizasyonların daha iyiye taşınacağına yürekten inanıyorum. Yağlı güreş bizim öz kültürümüz. Çocuklarımızı büyütürken, 'pehlivanım' diyerek hitap ettiğimiz, yiğidin harman olduğu bu topraklardan geliyoruz. Anadolu'yu vatan yapan 1071 yılından beri  Malazgirt'ten bu güne yağlı güreşler yapılıyor ve yapılmaya da devam edecektir. Yağlı güreş içerisinde bizim örf ve âdetimiz var. Milli, manevi değerlerimiz var. Yağlı güreşler içerisinde bizi biz yapan, fedakârlık, sabır, sevgi, saygı, kardeşlik var. Bunu gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğimize yürekten inanıyorum."
          Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yağlı Güreşlerden Sorumlu Mehmet Ayhan  ise yağlı güreşin ata yadigârı olduğuna değinerek, "Yağlı güreşimizin özünden hiçbir şey kopmamak kaydıyla günün şartlarına uydurmamız lazım." diye konuştu. Son söz olarak: kendi öz kültürümüz olan bu güzelim tarihi mirası Dünya güreş literatürüne aldırarak uluslararası statüye taşınması bence çok önemlidir. Japonların dünya literatürüne sokmuş oldukları sumo güreşi gibi yağlı güreşimizde dünya literatürüne kazandırılması güreşimiz açısından çok büyük önem arz etmektedir. İnşallah bu güzelim yağlı güreşimizin kıyamete kadar payidar kalması ve başarılı organizasyonların her zaman devam etmesi en büyük temennimdir.