15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde İstanbul’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile iki kez canlı telefon bağlantısı yapmış ve Başkan’ın halkı meydanlara çağrısını canlı olarak vermiştik. Aradan geçen iki yılda yoğunluğundan dolayı radyomuzu ve gazetemizi ziyaret edememişti. Geçtiğimiz Çarşamba günü Fresh Gündem programımıza konuk olarak hem bizleri mutlu etti hem de halkımızın merak ettiği soruları içtenlikle cevapladı.

Çeşitli programlarda karşılaştığımız, beni gördüğünde Gazi Radyomuzun müdürü diye iltifatta bulunan sayın başkanla açıkçası toplantılar haricinde bu kadar samimi bir görüşmemiz olmamıştı. O yüzden kişiliğine dair de herhangi bir fikrim yoktu. Yayın sırasında ve sonrasındaki muhabbetimizde gerçekten çok samimi ve içten olduğunu gördüm. Program konuklarımız genelde belgelerle programa gelirler, çoğunun elinde dosyalar olur icraat veya projelerine dair. Başkan büyük bir özgüvenle elinde hiçbir belge olmadan geldi yayına. Ve yayından önce “Başkanım yatırımları konuşalım, halkımızdan gelen soruları alalım” dediğimde, “ne istersen sorabilirsin” diye kendine güvenini gösterdi. Yaklaşık 1,5 saat süren ama bize 10 dakika gibi gelen programda Kahramanmaraş’a dair çok güzel şeyler konuştuk.

Tekke, kuzey-güney çevre yolu, yedi kuyular, hal kavşağı, teleferik, Trabzon caddesi gibi şehrimizin önemli yatırımlarını ve planlarını konuştuk. Sayın Başkan özel idare binası ve valilikle alakalı planlarını da ilk defa radyomuzda halkımıza duyurdu. İş gerçekten zor ve bazen gerek bürokrasi, gerekse ekonomik açıdan işler fazlasıyla yavaşlıyor belli. Bir de dolar kurundaki artış özellikle inşaat sektörüne bağlı yatırımları sıkıntıya sokuyor. İmkanları sonuna kadar zorladıklarını, eksikliklerin bir an önce giderileceğini dile getiren başkan da kendine güven gerçekten hoşuma gitti.

Yayından sonra ki muhabbetimizde gördüm ki gerçekten çok zor bir işin altına elini sokmuş başkan. Belki bir çok siyasetçinin hayallerindendir bir şehre büyükşehir belediye başkanı olmak. Ama bunun ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu ve çelik gibi sinir, yüksek seviyede motivasyon ve geleceği görme yeteneği gerektirdiğini başkanla muhabbetimizden sonra daha da iyi anladım.

Daha çok yapacak projeleri olduğunu, bunların yapılabilmesi için daha çok zamana ihtiyaç olduğunu gördüğümde sayın başkanın umarım en az bir dönem daha Büyükşehir Belediye Başkanı olur diye aklımdan geçmedi değil.

Sayın Başkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Saygılarımla