Öncelikle sizlere bi’ önceki yazımı hatırlatmak istiyorum;

Koronavirüs maalesef ülkemizde. Genellikle hapşırma/öksürme ile bulaşan hastalık, el sıkma ve öpme gibi yakın temasla da bulaşabiliyor. Bundan dolayı kendimizi ve çevremizdeki insanları düşünerek davranmamız gerekiyor. Bu virüs, alabileceğimiz tedbirlerden daha güçlü değildir. Her temas bir risk, unutma. Bu gibi sorunlar varken dikkat etmemiz ve önlem almamız gereken kurallar var. Yeni nesil koronavirüs riskine karşı, 14 kurala uymamız gerek. Sosyal medyadan ve televizyondan uzak olan insanlar var. Onları da bilinçlendir. Ama en önemlisi evde kal. Kitap oku, film/dizi izle, müzik dinle, resim çiz, ders çalış, odanda dans et ya da hiçbir şey yapma ama evde kal.”

Bu yazıyı yazalı tam 7 gün oldu. Fakat işim gereği Kahramanmaraş sokaklarına baktığım zaman ne yazık ki çoğu insanımız ciddiyetin farkında değil. Devletimizin ve kamu personellerimizin de bu durum için hınca hınç çalıştığını hepimiz görüyoruz. Çalışıyor ama halkımız? Halkımız alınan bu tedbirlere ne kadar uyuyor?

Görüyorum. Parklarda hala çekirdek çitleyen, banklarda oturup muhabbet eden ve sarılıp tokalaşan insanlar var. Ne demişti yetkililer? Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın. Parkta çekirdek çitlemek ya da banklarda oturup muhabbet etmek zorunluluk olmasa gerek.

Durumun ciddiyetini anlamamız için daha ne olması gerekiyor? Etrafımızdaki bir insanın bu salgına yakalanması mı gerekiyor bizlere söylenen tedbirleri uygulamamız için? Hala geç değil. Tehlikenin farkına var. Gerekmedikçe sokağa çıkma, elini sürekli yıka, öpüşme, tokalaşma. Dışarıdan ya da çevreden biraz mahrum kal. Çünkü sana söyleneni yapmazsan, sonsuza kadar bunlardan mahrum kalabilirsin. Böyle olmasını hiç kimse istemez.

BİR ELEŞTİRİM VAR!

Koronavirüs sadece Kahramanmaraş’ta ya da Türkiye’de değil, tüm dünyada. Bakanların Türkiye için koronavirüs ile alakalı aldıkları kararları/tedbirleri gazetemizde ve internet sitemizde paylaşıyoruz. Genel olarak bizim düşüncemiz; halk okusun, görsün, bilgilensin ve tedbir alsın. Fakat haberi sosyal medyada paylaştığımız zaman halk “Niye korkutuyorsunuz? Haberde Kahramanmaraş mı var? Kahramanmaraş’la ne alakası var bu haberin?” gibi yorumlar yapıyor.

Tekrar belirtmek istiyorum. Bu virüs sadece Kahramanmaraş’ta değil. Paylaşılan haberler tüm Türkiye’yi ilgilendiren haberlerdir. Sürekli ölüm ya da vaka haberleri paylaşmak yerine alınan kararları ve tedbirleri de paylaşıyoruz. Bir düşünün, neden paylaşıyoruz? Koronavirüs ile ilgili paylaştığımız haberleri eleştirmek yerine, sizde tedbir alarak herkese yardımcı olun.

Sağlıklı Günler