Yorulduk bu aralar. Yıprandık biraz. Halk olarak gerildik. Kızdık birbirimize. Belediye dedik, seçim dedik. Bitmedi İstanbul dedik. Suçladık hep, suçlandık.

Belki bir nefes almanın, yüreği yeniden sevgiyle doldurmanın tam zamanıdır, ne dersiniz?

Sert geçen kış aylarının ardından güneşin yeni yeni kendini gösterdiği, dolayısı ile benliğimize yeniden yaşama sevinci aşıladığı şu bahar günlerinde güzel bir hareket. Güzel bir faaliyet Vesselam  Dergisi 1. Şiir Gecesi. Şiir dinletisi.

            Belki de toplum olarak en çok şiire, edebiyata, sanata ihtiyacımız var bu aralar. Şiir demek sevgi demek. Şiir demek duygu demek. Şiir demek yürek demek. 

2016 Yılında edebiyata gönül vermiş bir avuç insanın bir araya gelmesi ile kurulum aşamasına geçti Vesselam Dergisi. Bilahare okurları ile buluştu. Alt başlığını Özgürlüğün ve Özgünlüğün sesi olarak belirledi.

2017 yılında, bir yıllık aranın ardından 2018 yılında daha toparlanmış bir yönetim kadrosu, daha bilinçli ve deneyimli bir kadro ile kaldığı yerden yoluna devam etmeye başladı.

Başından bu yana içinde bulunduğum, Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığım Vesselam Dergisi, yazılı materyal olarak kalmayıp, ilimizden başlayıp tüm Türkiye’yi  edebi anlamda kucaklama, bir edebiyat hareketi olarak ortaya çıkma azim ve gayretinde yoluna devam ediyor.

Vesselam Dergisi , edebiyat hareketi olma gayret ve çaba çerçevesinde, ayda bir kez edebiyat kültür ve sanat anlamında öne çıkmış ismi konuk olarak alıyor, Okurları ile buluşturuyor. Sohbetler düzenliyor.

Basım ve dağıtımı Kahramanmaraş ilinde gerçekleşse de, tüm Türkiye’den şair ve yazarların eserlerine yer veriyor. Alt başlığının gerektirdiği doğrultuda, özgürlüğün ve özgünlüğün sesi olmaya gayret ediyor. Hiçbir siyasi parti, zümre yada fikir şemsiyesi altına girmiyor.

Nihayet Vesselam Dergisi uzun uğraş çabalardan sonra, Demirtepe Otomotiv ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi sponsorluğunda Kisos Der. İşbirliği ile 1. Şiir Gecesini 27 Nisan 2019 günü gerçekleştiriyor.

Şiir kalbi yumuşatır. Şiir yazan kalemde, şiir seven yürekte kin nefret barınmaz. Şiir sevgi işidir.

27 Nisan Cumartesi saat:20.00’da Mehmet Akif Kültür Merkezinde tüm halkımızı şiir gecesine bekliyoruz.