Tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüsün bulaş riskini önlemek adına Türkiye’de birçok tedbir kararları uygulanırken, virüsün pik yaptığı bugünlerde uygulanan tedbir kararları genişletilmeye devam ediliyor. Koronavirüsün yayılımını engellemede kullanılan tedbir kullarından olan sokağa çıkma kısıtlamasında bazı sektördeki vatandaşlara muafiyet getirilirken, verilen bu muafiyetlerin kötüyü kullanılması virüsün yayalımı bakımından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Bu konuda insanlarımız ben izinliyim istediğimi yaparım diyerek verilen bu izni suistimal etmemeleri gerekiyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında izin belgelerini olan kişiler toplu iftarlara da katılmak isteyeceklerdir. Kurullara uyalım verilen hakkı kötüye kullanmayalım. Bu kapsamda Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya da kısıtlamalarda muaf olan çiftilere çağrıda bulunmuştu. Çetinkaya, “Çiftçilerimiz muaf belgelerini alıp sağda solda değil de, üretime, ekonomiye katkı sağlamaları amacıyla kullanmalarını ümit ediyoruz” dedi.
Çetinkaya devamında ise şunları söylemişti: “Pandeminin pik yaptığı bugünlerde çiftçilerimizin ikametgâh adresleriyle bağları bahçeleri arasındaki güzergâhta gidip gelmelerini istirham ediyoruz. Elimde izin belgem var diyerekten suiistimallerde bulunmamalarını istiyoruz. Vakaların yoğun bir şekilde arttığı bugünlerde inşallah bu durumu birlikte başaracağız.”