Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, her sabah bambaşka bir gündem ile uyanmamak içten bile değil.  Dolayısı ile başka ülkelerde büyük gelişmelere yol açabilecek siyasi, ekonomik yada politik olaylar ülkemizde yeterince tartışılmadan, hakkı hakkaniyet sağlanmadan gündemden düşüveriyor. Yada düşürülüyor.

Yaklaşık 20 gün kadar önce ülkemiz Elazığ depremi ile sarsıldı. Şehrimizde de hissedilen bu depremin fizyolojik artçıları kadar siyasi artçıları da oldu. Yukarıda değindiğimiz gibi, normal şartlar altında çok büyük ses getirmesi gereken, siyasi ve bürokratik sonuçlar doğurması gereken bir olay, ardından konu ile ilgili kişinin açıklaması çok çabuk sumen altı edildi.

Hatırlarsınız olayı ya, hatırlamayanlar için açıklayalım. Ankara’da faaliyette bulunan Başkent Doğalgaz, devlete vermesi gereken yaklaşık 9 milyon Dolar tutarındaki parayı bir anlaşma karşılığında Kızılay’a bağışlıyor. Anılan anlaşma ise, bu paranın 7 Milyon 925 bin Dolarlık kısmının Ensar vakfına bağışlanması.

Ensar vakfı ise bu parayla Amerika’da Manhattan şehrinde 21 katlı bir yurt inşa edecek. Manhattan şehrinin Amerika’nın en zengin, en pahalı şehirlerinden birisi olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Sevgili Kızılay başkanımızın konu ile ilgili açıklaması da, yazımızın konu başlığı. “Vergi kaçırmak ile vergiden kaçınmak ayrı şeylerdir”

Tamam, belki yaptığınız her şey kanun çerçevesinde. Uydurmuşsunuz kitabı kaleme, yada kalemi kitaba. Ancak ;

Biz ilkokulda iken Kızılay zarflarınızı hiç boş çevirmezdik. Harçlıklarımızı ikiye böler, o zarfa yarısını koyardık.

Kızılay denilince akla güven unsuru gelirdi. Aklımızda hiçbir soru işareti oluşmazdı.

Yurt içi yada yurt dışı afetlerde Kızılay çadırlarını gördükçe gurur duyar, geleceğe daha rahat bakardık.

Sevgili Kızılay, sen taşeron bir örgüt müsün, senin görevin halkın vergisini bir vakfa aktarmak mı?

Bu vakıf kimlerin kontrolü ve denetimi altında?

Yapılan işlem siyasi iradenin bilgisi dahilinde mi?

Ülkemizde zamanında öğrenci yurdu eksikliğinden pek çok gencimiz Fetö terör örgütünün kucağına düşmüşken, Amerika’nın en lüks şehri Manhattan’da yapılan yurt kimlere hizmet edecek?

Sevgili Kızılay Başkanı, ülke halkı nezdinde yaşamış olduğunuz güven erozyonunu nasıl telafi edeceksiniz?

Sahi;

“Vergi kaçırmak başka vergiden kaçınmak başka” derken aklımızla dalda mı geçiyordunuz?