Yerinde karar dönemindeyiz ve yeni normalleşmeyle birlikte vaka ve vefat sayılarındaki artışın farkındayız. Gün geçtikçe de artıyor.

Bunu Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerden görebiliyoruz.

Bu noktada insanlarımızın rehavete kapıldı diyebiliriz.

Normalleşmeyle insanlarımız uzun zamandır yapmadıkları sosyal aktivitelerini yaparken, ister istemez kurallara uymuyor. Bu artışın bir nedeni.

Bir başka nedeni ise aile üyelerinin her biri gerek çalışmak için gerek dışarıda halledilmesi gereken işi için gerekse de kafa dağıtmak için dışarı çıkıyor. Dışarı çıktında ise ister istemez birileriyle etkileşim halinde. Bu noktada her bir aile üyesinin gün sonunda akşam evde maskesiz bir şekilde evlerinde sosyal mesafe olmadan oturması vaka sayılarını artıyor. Evlerde misafir ağırlamak ise bunun başka bir versiyonu.

Biliyorum koronavirüsün bitmesini yine tekrar eski hayata dönmek istiyoruz bu olacaktır yeter ki koronavirüs tedbir kurallarına uyalım.

Her yazımda tekrar ediyorum. Virüs tedbirlerine uymalıyız diye. Normal zamanda değiliz. Küresel bir salgınla uğraşıyoruz.

HEM SEVİNDİRİCİ HEM ÜZÜCÜ BİR HABERİM VAR

Son zamanlarda yağan yağmurlar deyim yerinde ise içimize su serpti. Barajlarımızın doluluk oranı artırdı. Ben de bu kapsamda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü ile görüşerek barajların doluluk oranlarını talep ettim. Sağ olsun onlar da verileri attılar ve sizler için haberleştirdim. Verilere bakıldığı zaman 3 ay önceki doluluk oranına göre artış yaşanırken, yıllık olarak bakıldığında düşüş var. Haber bugün manşetten yayınlandı. Ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Not: Her ne kadar da yağmur yağsada sularımızı tasarruflu kullanalım.