Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tüm dünya ile uğraşmaya devam ediyor. 
Dikkat ediyorsunuzdur dostlar. Işid diye bir terör örgütü ortaya çıkıyor, silahlarla bombalarla müdahaleye başlıyor. O biter gibi oluyor, bu sefer PYD ile işbirliği yapmaya başlıyor. Türkiye sınır güvenliği için operasyonlar yapıp Trump’ın tekerine çomak sokunca, bir bakıyorsunuz dolar oyunları ile ekonomi savaşı başlıyor. 
    Dolar bir yükseldi, biraz indi ama şu günlerde yükselmeye devam ediyor. Tüm dünya ABD’nin yaptıklarına karşı durduğu için Türkiye’ye destekler maddi ve manevi olarak yağmaya başladı. İlk defa bir krizde bu kadar desteklendiğimizi gördüm desem yalan olmaz. Ama sorunlar bitmiş değil ve kısa vadede biteceğini de zannetmiyorum açıkçası. 
    Bir an önce ülke olarak üretim konularında istişare yaparak, bilim adamları ve uzmanları toplayarak, üniversitelerimizi layıkıyla çalıştırarak yeni üretim alanları konularında ne yazık ki bence çok kalınmış bir hamleye başlamamız gerekiyor. Üretimleri ile dünyaya mal olmuş, sadece teknolojik üretimler ile birçok ülkenin gelirlerini geride bırakmış şirketler var. Bunlardan birisi Apple. Telefonları parçalamak elbette bir tepki ama asıl yapılması gereken o kalitede veya daha kaliteli ürünler üreterek önce halkının sonra da dünyanın kullanımına sunmak gerekli. Savaş teknolojisinde geldiğimiz nokta ve yürüdüğümüz yol çok aydınlık. Artık birçok konuda başka ülkelerin hegemonyasından kurtulmuş olmak gurur veriyor. Diğer birçok konuda da birçok ülkeyi sollayacağımız gerçeğiyle hareket ederek bir an önce gerekli işlemlerin başlatılması gerekiyor. Teknoloji ve insan transfer etmek gerekiyorsa onu da yapmak gerekiyor. ABD şu an sahip olduğu bir çok teknolojinin temelini İkinci dünya savaşı sırasında yakaladığı, esir aldığı veya sığınma talebinde bulunan alman bilim adamlarından elde etti. Çünkü Hitler’in kazanma hırsı yeni teknolojiler üretme konusunda bilim adamlarını kamçılıyordu.
    O yüzden bir an önce beyin göçü engellenmeli. Proje kontrolleri uzman birçok ekiple yapılmalı ve üretim aşamalarına geçilmeli. Bu kadar eteğimizden çeken varken ve ayakta durmak zaten zor iken, artık içimizde yaşadığımız sıkıntıları minimize edip, büyük resme bakarak bir yol almamız gerekiyor.