Herkese merhaba.

                  Güzel geçen ramazandan sonra 3 günlük bayram tatili de hem akrabaları ziyaret etme, hem de gezme-tozma için iyi geldi açıkçası. Ama hayatın her anında olabileceği gibi bu durum da toz pembe değildi. Birçok kereler köşe yazılarımda yazdığım, içte gelişen Kahramanmaraş’a ulaşım şartları düzeltilmezse veya alternatifler olmazsa, bu yatırımların gerektiği kadar şehir çehresine, turizmine katkı yapamayacağını yazmıştım. Yine ne yazık ki bu bayram da bir büyükşehire yakışmayacak girişiyle Kayseri yolu diye tabir edilen şehrin batı girişindeki rezilliği görünce bu tepkim fazlasıyla arttı. Kürtül’den Kahramanmaraş’a kadar olan bölümde oluşan trafik yoğunluğu hele ki şu sıcak günlerde halkı canından bezdirdi. 2002 yılından bu yana Türkiye’yi çok farklı ve güzel günlere taşıyan Ak Parti Hükümeti’nin ülkeyi duble yollarla çok daha kolay seyahat edilebilen bir yer haline getirdiği günümüzde, Ak Parti’ye yıllardır hatırı sayılır oy veren bu güzel şehrin hala ulaşımının çözülememiş olması, hızlı tren olmayışı, hava alanının yetersizliği bizleri fazlasıyla üzüyor.

 Bayramın son günü akşam 5 civarı Kayseri yolunda bu trafiğe kalmışken Emniyet’i aradım. Telefona çıkan memur arkadaşa” biz her bayram bu rezilliği çekmek zorunda mıyız?” diye sorduğumda yolun hala yapılmadığından, bu yüzden tek şeritten yolun verildiğinden, organize sanayi bölgesi ve kılavuzlu parkı yol ayrımındaki trafik ışıklarının kaç kere belediyeye ve karayollarına başvurmalarına,   bayram ve pazar günleri için özel bir ayarlama istemelerine rağmen, söz konusu kurumlar tarafından gerekli düzenlemelerin yapılmadığından dert yandı. Çözüm olarak da organize sanayi kavşağına bir ekip yönlendirildiğinden bahsetti. Yaklaşık on dakika sonra trafiğin yavaş yavaş akmaya başladığını gördük. Belirttiğim kavşağa geldiğimizde de memur beyin dediği gibi ekibin 40 dereceyi bulan sıcakta trafiğin akması için canla başla çalıştığını gördük. Emekleri için teşekkür ediyorum.

Ülkeyi duble yollarla ve “ulaşım olmazsa hiçbir şey olmaz” mantığıyla bambaşka bir boyuta taşıyan hükümetimizin artık Kahramanmaraş’ın bu sahipsizliğine bir dur demesi gerekiyor. Siyasi anlamda Kahramanmaraş’ın en güçlü dönemini yaşayan bu güzel şehrin iç de yapılan çalışmalarla birlikte şehirler arası ulaşım anlamında eksiklerinin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Haberlerden okuyor veya bire bir şahit olduğunuz gibi Kahramanmaraş şu an milyonlarca liralık yatırımlarla gerçekten büyük bir şantiyeyi andırıyor. Tüm emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Son olarak daha 2 gün önce şehrin siluetinde önemli bir eksik olan Tekke mevkiine de ilk kazma vuruldu biliyorsunuz. İşte daha birçok örnekle yatırımların hız kesmeden devam ettiği güzel şehrimde artık ulaşım anlamında da kurumlar arası protokollerin bir an önce imzalanarak hızlı bir şekilde yenilenmesi gerekiyor.

 Siz şehir ne kadar güzel olsa da ulaşımında canınız çıkan, zorlayan, sizi fazlasıyla geren bir şehre  gitmek ister misiniz?