Kahramanmaraş’a 24 kilometre uzaklıkta bulunan Türkoğlu İlçemiz kent merkezine en yakın İlçemizdir. Daha önceki ismi Eloğlu olarak tarihte yerini alırken 11 Şubat 1960 tarihinde dönemin Başbakanı Adnan Menderes burayı ziyaret eder, buranın ilçe, adının da Türkoğlu olmasına karar verir. 20 Nisan 1960 tarihli 7033 sayılı yasa ile Kahramanmaraş ilinin 6. ilçesi olur. Şuanda ilçe nüfusu ise 75 bine yaklaşmıştır.

Geçmiş yıllarda bu İlçemiz devlet yatırımlarından fazla yararlanmamış ama son yıllarda yatırımların İlçeye fazlasıyla geldiği görülmekte. Bunlara örnek verecek olursak, Organize Sanayi, Lojistik Merkezi, Kapalı Cezaevi ve Hastanedir. Bunun yanında ise Belediye yatırımları da ilçeye ayrı bir değer katıyor.

Bu yatırımların başlıca mimarları arasında ise Belediye Başkanı Osman Okumuş bulunuyor. Daha önceki dönemlerde Beyoğlu Belde Belediye Başkanlığı yapan Okumuş, son yapılan yerel seçimlerde AK Parti tarafından Türkoğlu İlçesine aday gösterildi ve seçimi kazanarak İlçesi için çalışmalara başladı. İlk olarak bir Belediye Hizmet binası kazandıran Başkan Okumuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında İlçeye Suni çim yüzeyli futbol sahası ve bunun yanında da daha birçok hizmeti vatandaşın hizmetine açtı.

İlçe girişinde daha önceki yıllarda genelde müstakil evler bulunurken, son bir yıl içinde çok katlı apartmanlarında yükselmesi İlçenin gelişimini bir kez daha ortaya koydu.

Evet, önümüzdeki yıllarda görülüyor ki Türkoğlu İlçeler bazında belki de en büyük İlçeye sahip olacaktır. İlçenin gelişimindeki en büyük payın ise Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un olduğu bir gerçektir. Kalın sağlıcakla.