Yahudi asıllı ABD’li spekülatör George Soros Batı’ya bir çağrı yapmış: ‘Türkiye'yi durdurun!..’

Soros ismi bize hiç yabancı değil.Bilmeyenler için kısaca bilgilendirme yapayım... Dünyayı yöneten 5 kişiden biri...Dünya politikalarına yön veren bir vurguncu...Özellikle Türk ve İslam ülkelerinde iç karışıklıkların arkasında Soros ismi var.En güzel yakıştırmayı da ünlü şairimiz Atilla İlhan yapmış: "Çok tehlikeli mahluk!.."

George Soros, Balkanlar'daki Türkiye-Rusya-Çin etkisinin kırılması için ABD ve AB'yi 'göreve çağıran' bir makaleyi New York Times gazetesinde kaleme alıyor.

'Balkanlarda Avrupayı istikrarlılaştırmak için bir şans' başlıklı makalede,AB'nin önündeki engellerden biri olarak da 'Türkiye'nin Kıbrıs'taki varlığına dikkat çekiyor..

Makaleyi de şöyle noktalıyor: ''Batılı güçler, Balkan ülkelerini, yerel işbirliği ve nihayetinde Avrupa Birliği'ne giden yolda tutmayı başaramazsa; bu devletler Rusya, Türkiye ve Çin'in nüfuz alanlarına itilecek ve muhtemelen bunların arasında bölünecektir. Yani Balkanlar bir kez daha Balkanlaştırılacaktır.''

Bu sözler çok manidar ve düşündürücü...Ülkemizde ve coğrafyamızda yaşanan gerilimlerin perde arkasındaki aktör yine bir kıvılcım yakıyor.Onu’ Gezi Olayları’ ile iyi tanıyoruz.Zaten en iyi yaptığı iş dernekler, vakıflar vasıtasıyla provokatörlere kaynak sağlayarak,ülkede kaos çıkarıp,borsadan para kazanmak. O esnada ülke yıkılmış,insanlar zarar görmüş hiç önemli değil!..

Seçim öncesi yaşanan ekonomik saldırılarda da Soros ve diğer borsa spekülatörlerinin parmağı olduğunu görüyorum.Ülkemizde kirli eller, not mafyasını kullanarak bulanık hava oluşturmayı planladılar ve başarılı oldular.Döviz ve altındaki anormal artış bunun sonucu...

Bir de yerli Soroslara değineceğim... Patates ve soğanda yaşanan spekülasyona dikkat çekmek istiyorum... Son bir ayda patatesin kilogram fiyatı % 94, soğanın ise % 212 yükseldi. Stok yapan vurguncular 2 ayda üç kata yakın kazanç sağlamış. Özellikle Orta Anadolu’da soğuk patates depolarında yeterli miktarda ürün bulunmasına karşılık yerli Soroslar da içeriden saldırıyor .

İşin garibi bu bu olumsuz gelişmeler, Türkiye ekonomisi büyürken yaşanıyor. Ekonomimiz 2018'in ilk çeyreğinde % 7.4 büyüdü. Büyüme performansıyla OECD ülkeleri arasında birinci, G-20 ülkeleri arasındaysa ikinci sıradayız.

Bu tabloya göre neler oluyor desek haklı değil miyiz?

Peki,ne yapmalıyız?

Birlik ve beraberlik içinde,yerli ve yabancı Sorosların saldırılarına dik durmaktan başka çaremiz olmadığını aklımızdan çıkarmadan hareket edeceğiz;başka yolu yok!..