Türk güreş tarihi boyunca 1936 Berlin Olimpiyat oyunlarında Grekoromen güreşte Yaşar Yılmaz ile Başlayan Altın madalya  serüveninde güreşimiz toplam 29 altın madalya kazandı.En son olimpiyat altın madalyamızı 2016 Riodejenario da Taha Akgül ile  serbest stil güreşte kazanan güreşimiz şimdi hedef olarak  2020 tokyo olimpiyatlarını gösterdi.

Türk güreşinin olimpiyatlar kanresine bir göz atacak olur isek: 1948 Londra olimpiyat oyunları grekoromen güreş: 52 Mehmet Oktav ve Ağır Sıklet Mersinli Ahmet Kireççi ile altın, 52 kg Kenan Olcay 79 Muhlis Tayfur ile gümüş ve 57 kg Halil Kaya ilede bronz madalya kazanırken, serbest güreşte ise: 57 Nasuh Akar, 62 Gazanfer Bilge, 67 Celal Atik, 73 Yaşar Doğu ile altın kazanırken, 52 Halit Balamir,, 79 Adil Candemir ile gümüş kazandık.Ağır sıklette ise sadık esen dördüncü oldu.Bu müthiş sonuç ile dünyaya “Türk gibi kuvetli” imajını yaydık.Siyah saçlı kuvvet devleri imajını ve dünyaya Türk güreşinin tanıtım penceresini sonuna kadar açtık.Bu büyük başarı dünyada büyük yankı uyandırdı ve halende bu güzel tablo dünkü tazeliği ile karşımızda bulunmakta.Şimdi ise yıl 2019 ve Berlin olimpiyat oyunlarından 83 yılaradan sonra Tokyo Olimpiyatlarında şimdi ter dökeceğiz.

            Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Güreş Milli Takımı olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 5 veya 6 madalya almayı hedeflediklerini söyledi.Bu yıl tabii 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın arefesi. Bu yılın sonunda Ekim ayında Kazakistan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda ilk 5 dereceye giren sporcu olimpiyat vizesi almış olacak. Bizim hedefimiz de bu sene vizeleri almak. Ondan sonra da Tokyo Olimpiyatları'na rahat bir şekilde hazırlanmak istiyoruz. En büyük hedefimiz olimpiyatlar. Burada ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Güreş, Türk sporunun lokomotifi"

            2020 Tokyo Olimpiyatları'ndaki hedeflerinden de bahseden Aydın, "Türk sporunun olimpiyat tarihine baktığımızda 94 madalyanın 63'ünü güreşte kazanmışız. Yani güreş olimpiyatlarda madalyaların yüzde 70'ini kazanmış. 2016 Rio Olimpiyatları'nda yine 8 madalyanın 5'i güreşte gelmiş. Onun için güreş Türk sporunun lokomotif branşı. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hedefimiz en az 5 veya 6 madalya almak. 2016'da 1 şampiyondu, şimdi hedef ise  2 şampiyon çıkartmak" olduğunu belirtti.Son söz olarak:Türk spor tarihinin lokomotifi olan ata sporumuz güreş inşallah her yerde olduğu gibi Tokyo olimpiyatlarında da başarılı olacak ve altın madalyalar ile ülkemizi sevindirecektir.Temennimiz olimpiyatlara kadar sakatlıksız kazasız iyi hazırlıklar yapılması.Şimdiden olimpiyat vizesine hazırlanan tüm teknik ekip ve güreşçi kardeşlerimize hayırlı başarılar dilerim.Yolunuz ve madalya şansınız açık olsun.