09/11/2020 saat 20.00 sıraları. Sosyal medyada Maliye Bakanı sayın Berat ALBAYRAK’ın istifa ettiğine dair haberler dolaşıyor. Hatta resmi instagram hesabından istifa ettiğine dair resmi açıklama metni bol bol paylaşılıyor.

Haberin doğruluğunu teyit etmek amacı ile, doğal olarak ülkemizde en çok izlenilmekte olan NTV,CNN Türk, Habertürk ve hatta TRT Haber kanallarını açıyorum.

Yok yok yok. Hiçbir bilgi yok.

Sayın Albayrak’ın istifa açıklamasını yeniden bulup, satır satır okuyorum. O kadar çok imla hatası var ki. Bilahare bu kez Sayın Bakanımızın sosyal medya hesabına siber saldırı olduğu, açıklamanın doğru olmadığına dair bir paylaşım göze çarpıyor. Bu kadar imla hatası ile dolu bir istifa açıklamasını da göz önüne alınca, bu açıklama mantıklı geliyor.

Evet, muhtemelen sayın bakanımızın sosyal medya hesabına bir siber saldırı yapıldı. Haber tamamen asparagas diye düşünürken, tam aksi bilgiler de gelmeye başlıyor.

Nihayet gece saat 24.00 civarı haber kanallarında istifa ile ilgili haberler yayımlanmaya başlıyor. Diğersi gün, yani 09/11/2020 günü saat:22.00 civarı istifanın kabul edildiğine dair haber basına yansıyor.

Maliye bakanının, yada herhangi bir bakanın istifası, dünyada yada ülkemizde ilk kez mi yaşanıyor, tabi ki hayır. Gayet olağan bir durum. İstifa da bir mercidir. Çoğu zaman onurlu bir mercidir. Bizim şaşkınlığımız, kızgınlığımız Türk medyasının olaya yaklaşımı.

Saat.19.30 civarı yayımlanan , Türkiye Cumhuriyetinin Maliye Bakanının istifa açıklamasını Türk TV kanalları neden yayımlamaz? Haber değeri taşımadığından mı? Çok da önemli olmadığından mı?

Efendim, haberin doğruluğunu teyit edememişlerdir! Habercilik her daim olanı olduğu gibi sunmak değil midir? Bu paylaşımın olduğu gibi verilmesi, dakika dakika gelişmelerin bildirilmesi, konu ile ilgili kişilerden bilgi edinilmeye çalışılması ve kamuoyu ile paylaşılması doğru olmaz mıydı?

Bizim medya taraflı mı, yanlı mı? Pek çok defa iddia edildiği gibi talimatlar doğrultusunda mı haber yapıyor?

Yada yapamıyor?

Hiç şüphesiz 08/11/2020 günü saat 19.30-24.00 arasında yaşananlar Türk medyası için, Türk basını için kara bir leke olarak tarihe geçmiştir.

“ Senin gazeten de medya değil mi, Türk basını değil mi” diye soranlar olacaktır. Yerel bir gazete ve o gazetenin yazarı olarak, siz bu yazıyı okuyorsanız,kendimizi onurla o kara lekeden ayrıştırdığımızın ispatıdır.

O çok büyük Tv kanallarının, hatta diğersi gün gazetelerine bile almayan/alamayan büyük! Gazetelerin kocaman ayıbıdır.