Pazartesi akşamı Fresh gündemde Kahramanmaraş Büyükşehir genel sekreter yardımcısı Fatih Bülbül konuğumdu. Benim de yazılarımda sıkça eleştirdiğim Trabzon Caddesi yayalaştırma projesi ve şehrin diğer yatırımlarına dair güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

    Trabzon Caddesi’nin “yayalaştırma” adıyla tanıtımının daha ilk başta yanlış yapıldığını kabul eden Bülbül, daha önce 30 metrelik cadde genişliğinin 20 metresinin araçlara 10 metresinin yayalara ait olduğunu yapılan yeni düzenlemeyle de artık 10 metrenin araçlara 20 metrenin yayalara ait olduğunu söyledi. Projenin başından beri halk arasında asıl projenin bazı sözü geçen firmalar tarafından değiştirildiğine dair iddialar olduğunu soruduğumda bana projenin ilk çizildiği gibi yapıldığını söyledi. Bizce gerçekten Bülbül’ün dediği gibi “Trabzon Caddesi yayalaşıyor” sloganı sanki caddeye hiç araç girmeyecekmiş havası uyandırıyordu. Halkın en büyük tepkisi de araçların yoğunluğuna oldu. Burasının yani Trabzon Caddesi’nde şuanda yapılan işlemin projenin ilk etabı olduğu ikinci etabın Ulucamii ile Kale arasında olduğu, üçüncü etabın ise valilik ile müftülük arasında olacağı söyleniyor. Ayrıca bu projelerde benim çok beğendiğim Demirciler Çarşısı’nın yeni hali gibi iş yerlerinin dizayn edileceği söyleniyor. Bunların yanı sıra projede daha önce kendi aramızda da istişare ettiğimiz tramvay hattı fikrinin raylı olmasa da tekerli bir versiyonunun kullanılacağı proje dahilinde.

        Eğer ki hayatın her noktasında olduğu gibi bir olayı objektif bir şekilde görebilmek için iki tarafı da dinlemek gerektiği gerçeği burada bir kez daha karşımıza çıkıyor. Nedir o da? Projeyi birebir yaşayan halkla projenin mimarını dinlemek. Yayında daha bir çok konuda konuştuğumuz Bülbül’ün anlattıklarından çıkarılacak sonuç  projeler yapılırken ve o projelere bağlı diğer projeler henüz yapılamamışken verilen tepkilerin açıkçası biraz sert olduğu kanaatindeyim. Bu konuda halkın söylediklerine veya isteklerine cevap veren uzmanlarını basın yayın organlarına göndererek halkı bilinçlendiren Büyükşehir Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür ediyorum.

      Fatih Bülbül’ün programda söylediği bir şey gerçekten çok önemliydi bence. “Birçok belediye başkanının şehrin alışılagelmiş düzenine genelde müdahale etme cesareti bulamadığını” söyleyen Bülbül’e katılıyor, şehrimizin can damalarından biri olan Trabzon Caddesi’ni değiştirme projesini büyük bir cesaretle, bütün tepkilere rağmen gerçekleştirme yolunda olan Sayın Erkoç’u da cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.

       Kurban Bayramı’nın ülkemize ve tüm dünyaya hayırlar, huzur ve sağlık getirmesini diliyor, herkesin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.