Trabzon caddesi yayalaştırma çalışmalarının ilk etabı bitmek üzere. Birçok beğeninin ve eleştirinin odak noktası olan cadde düzenlemesini beğenen de var beğenmeyen de.  
O kişilerin yorumlarına kalmış bir durum. Yetkililerle görüşmemizde cadde yayalaştırma çalışmalarının 3 etaptan oluşacağını daha önceki yazılarımda paylaşmıştım. Bu yazımda bize göre eksik kalmış veya şöyle yapılsa daha iyi olur diye düşündüğümüz şeylerden bahsetmeyi uygun buldum. 
Bence projenin mantığı çok güzel. Eskiden 20 metre araçlara, 10 metre yayalara aitken, şimdi tam tersi. Bu da geniş kaldırımlarda rahat rahat gezmeyi sağladı. Özellikle bayram kalabalığında Trabzon Caddesinde gezerken biten ilk etapta gezmek çok daha rahat ve keyifliydi. Ancak bana göre ara yolların açık bırakılıp halka şık yaya geçişleri konularak Trabzon caddesinin ana yolunun trafiğe kapatılması çok daha güzel olurdu. Tabi bu alternatif yolların bir an önce yapılmasından sonra yapılarak hem trafiğin sıkışmaması, hem de halkın tepkisi açısından daha doğru olurdu. Özellikle Sarayaltı Caddesi yol projesinin alternatif bir güzergah olarak bir an önce  hayata geçirilmesi gerekiyor.  Trabzon caddesinin trafiğe kapanmasından sonra belediyenin desteklerle ön ayak olacağı kafe ve restoran benzeri işyerlerinin caddede daha fazla yerde faaliyet göstermesi sağlanarak, o yurtdışında görmeye alıştığımız cadde kafeleriyle bir cazibe merkezi haline getirilebilir. Zaten yenilenen demirciler çarşısı ve belediye çarşısına, kaleye, ulu camiye de buradan rahatlıkla ulaşılabilir. Esnafın tepkisini biliyoruz. Ama böyle yapılırsa insanların geze geze, araç park derdi olmadan rahat rahat alışveriş yapıp, kafelerde uzun süreler takılıp ekonomiye katkılarının şimdiden fazla olacağı anlatılmalı. 
Ayrıca caddenin 2. Ve 3. Etap çalışmalarının 2019 seçimlerinden sonraya kalacağı söyleniyor. Bana kalırsa çok cesurca bir hareketle başlanan bu projenin diğer etaplarının da sıcağı sıcağına yapılması gerekiyor. Müftülük meydanından Yaşar pastanesine kadar olan alanın alternatif yollardan sonra bence tamamen trafiğe kapatılması, aralara şık havuzların, yeşilliklerin, göz alıcı ışıklandırmaların yapılması Kahramanmaraş Turizmine büyük katkı sağlar. Müftülük meydanı tarafından gelecek turistler orada yapılacak otobüs park alanları, kendi araçlarıyla gelecek olanlar için uygun fiyatlı çok katlı otoparkların yapılmasıyla araçlarını park edecek insanlara keyifli bir şekilde gezebilecekleri uzunca bir alan oluşturulmuş olur. Kısmen düz bir cadde olduğu için de raylı veya tekerli elektrikli taşıma araçlarıyla binmek isteyenlere hoş bir alternatif yapılabilir. 
Bunlar naçizane fikirler tabii ki. Yeni yapılan birinci etapla ilgili konulara ve sorunlara gelirsek. Kaldırımla araç yolu arasında herhangi bir ayrım olmadığından, insanlar istedikleri yerden karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Bu can ve mal güvenliği açısından büyük bir sorun. Dün araçla eve giderken karşıya geçmek isteyenler cadde boyunca araçların arasından karşıya geçmeye çalışıyorlardı mesela. Yol ve kaldırım ayrımına bir an önce bir çözüm bulunması gerekiyor. Bence bu projedeki en büyük eksik bu şu anda. Sonuçta daha rahat gezebilsinler diye yayalar için düşünülmüş ve yapılmış olan sistemde yayaların güvenliğinin de en üst seviyede sağlanması gerekiyor. 
Sonuç olarak proje güzel, emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Ama bizce yukarıda yaptığımız yorumlar da yerinde. Alternatif yollar bir an önce sağlanırsa neden Trabzon Caddesi trafiğe kapatılmasın…