PKK , Deaş, FETÖ, trafik terörü derken şimdi de bir başka terör ile yüzleştik.

Boşanma terörü...

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, toplumsal bir yaraya parmak basmış. Son yıllarda ülkemizde aile yapısının giderek bozulduğunu dile getirerek, boşanma oranlarının yüksekliğine dikkat çekmiş.

Arslan ,''Yılda 500-600 bin evlilik olurken, 130 bin boşanma yaşanıyor.Boşanma oranları yüzde yirmilere ulaştı ..Bu 130 bin ailede huzursuzluk demektir.Bu terördür. Çocuk haklarının ihlalidir. Bu çocuklar sevgisiz büyüyor demektir. Bunun sonucunda gençler uyuşturucuya ve teröre daha çabuk bulaşıyor. Artık aileler televizyonla eğitiliyor,toplum parçalanıyor.'

İşte Türkiye gerçeği!..Doğru söze ne denir.

TÜİK istatistiklerine baktığımızda da tablo hiç iç açıcı değil.Özellikle 1990 yılından sonra hızlı bir artış gözlemleniyor.

2017 yılında 128.411 çift boşanmış.En fazla boşanma oranı da İzmir'de...Bunu Muğla,Antalya,Yalova ve Aydın takip ediyor.Bu şehirlerimizin ortak özelliği ise daha dikkat çekici....Sayfiye kentleri olduğu kadar, ekonomik ve kültürel yönden gelişmiş olmaları da akılları karıştırıyor.

İlimizde de boşanma oranlarında artış var.2017 yılında açılan boşanma davası 2 bin 650.Kahramanmaraş nüfusuna göre rakam oldukça yüksek bir rakam.

Neden son yıllarda boşanma oranları arttı?

15-20 yıl önce boşanma sebebi olmayan durumlar ,zaman değişimiyle eşlerin ayrılmasına artık neden olabilmekte...

Ekonomik sebepler,bireysel problemler,iletişim sorunları,evlilikte beklentilerin artması gibi sorunları da ekleyebiliriz.

Dünyada ve ülkemizde en çok ayrılmayı etkileyen bir faktör de çalışan kadınlar...Çalışan kadınlarda, çalışmayanlara göre 6 kat daha fazla boşanma vakası görülüyor.Ekonomik özgürlükler, boşanmayı tetikliyor gerçeği karşımıza çıkıyor..

'Sağlıklı toplum,sağlıklı ailelerden oluşur' sözü asla slogan değildir.Bir memleketin yükselmesi de mutlu yuvalara bağlıdır.

Kültürel değerlerimizi koruyarak ,sevgi-saygı ortamı içinde aile bağlarını sağlamlaştırmak ,yarınlarımızın olmazsa olmazıdır.