Yüce Peygamberimiz “İş ehil olmayana verildiğinde kıyameti bekleyin” der.

Memleketimiz daha kaç kıyamet yaşayacak!

Ülkemizin en başta konuşulması gereken konularından biridir “Hoca”lık. Kime din alimi denir? İslam Alim’i olmanın yolu yordamı nedir? Dini temsilde “Alim” olmanın ilmi gerçekleri ne olmalıdır? Eser sahibi olmayan , kitap telifinden habersiz, okuduğu Kuran’ı Kerimden bigane tahsil düzeyi hak getire olan kişilere nasıl Hoca’dır diyeceğiz?

Tecvit bilgisi yetersiz Arap ülkelerinin de okumuş olduğu incir çekirdeği bilgilerle Hocalık yapanlara din ilminin Arap dil bilgisi olmadığını hatırlatmak istiyorum.

Arapça konuşmakla din alimli olmak farklıdır bu gün arapça konuştuğu halde dinsiz yaşayan binlerce insan var.

Halkımızın, aziz milletimizin kutsal değerlere göstermiş olduğu saygıyı kendi cehaletini örtmek manasına anlayan fesleğenlere söylenecek hayli lafım verilecek epey dersim olacak.

Dünyadan bi haber yaşayan ham softa kaba yobaz yaratılışlı sünepe kişilerle merhum Necip Fazıl ne kadar uğraşmış onlara din bilgisini öğretmek için ne zorluklara katlanmıştı. Evet yol bu , cehaleti ilimle yeneceğiz sözde din hocalığı yapan bu güruhun şerrinden aziz milletimizi muhakkak koruyacağız.

Din bilgisini ilmihal zanneden değişim, gelişim, irfan potasından nasibini almamış “teşrii hikmet” den habersiz bu güruhu elbet hikmetle yola getireceğiz dostlarım.

Bu günler de yaşanan olaylar cehaletin bir sonucu din bilgilerini dünün dünyasına ait bir veri olarak gören ve yaşadığımız vakitlerin sorunlarına ya hep ya hiç mantığı ile yaklaşan sözde hocaları tarih ve bu millet af etmeyeçektir.Gazetelerdeki köşelerinden ahkam kesen bu kişileri Salih amel dünyasına davet ediyorum.İftira mantığı ile bir yere varılmaz denge ve düzen anlayışının hakim olduğu bu gelenek cehaleti elbet yenecek ve o insanlara gereken cevabı verecektir.

İslam hukukunun temel prensipleriyle yaşadığı kargaşayı daha da içinden çıkılmaz hale getirenler bunun hesabı altında ezilip gidecek bize de ilmin onuru yetecektir.

İdarecilik yapanlar ülkemiz de yetişen hocaların kıymetini bilsin şaşalı toplantılar yaparak orada ulu orta konuşmanın yarınlarımızı kararttığını unutmasınlar.İlahiyat eğitimi üzerinde çok kafa yormamızın elbet sebebi var çünkü bu hayat anlamsız değil.

Şu noktadan başlasak ne dersiniz;din için dünya- ahiret ayırımı şeytani bir tasavvurdan başka bir şey değildir.