Evet, "teknoloji hızla ilerliyor, insanlık geriliyor". Bir şahıs bilim adamıyım diye kendini tanıtsa fakat saçma işlerde bulunsa örneğin silah yapımları, nasıl bilimden o insan sebebiyeti ile şüphe etmez iseniz aynı şekilde bir Hristiyan’ın, Müslümanın, Yahudi’nin yanlış yaşamaları ya da yaşatılmaları sonucu din diye nitelendirdiğimiz metafizik kavramı da çürütemeyiz.

Tanrı&Yaratıcı&Allah ne ile anarsanız anın O'nun dünyada ki kötülüğü durdurması da beklenilemez zira büyük çoğunluktaki inanışlara baktığımızda burası bir test&sınav&kendi özgür irademiz ile yargılanacağımız (bazı sebeplerden dolayı) bir yerdir. Bizim kendi düşüncelerimiz ile isimlendirdiğimiz zaman gibi kavramlarda aynı şekilde çok daha farklı hususlardır.

Zaman kavramı görecelidir. Yaratıcı evreni 6 günde yarattı derken kime göre neye göre 6 gündür? Uzayda bir karadeliğin içinde ya da çevresinde ki zaman kavramı ile dünyadaki zaman kavramı dahi birbirini tutmazken koskoca aklınızın bile kavramakta zorlandığı büyüklükte ki evrende yalnızca dünya üzeri kanunlarla, durumlarla nitelendirmek ne kadar akıl kârıdır? Ben burada Yaratıcının varlığını ya da yokluğunu ispatlamaya çalışmıyorum. Sadece ipini koparanın kendince hüküm koymasını eleştiriyorum!