Dünkü yazımda tarihten ibretlik bir ders olan’ Körfez Savaşı’nı anlatmıştım

Irak’ın,Kuveyt’i işgaline göz yuman ABD;Körfez Savaşı sonucu Irak’ı resmen yıkıma uğratmıştı.

Ülkemize de savaşın faturası ağır oldu ...Siyasi ve ekonomik zararlarla kaybedenler arasındaydık...

Irak, savaş sonucun da tüm alt yapısını ve sanayisinin büyük bir kısmını kaybetti. Savaşın insan açısından bilançosu ise 200.000 ölüydü. Irak, tüm bu yıkımın ardından kendi toprak bütünlüğünü tehlikeye sokan bazı iç sorunlarla da karşılaştı. Kuzeyde Kürt unsurlar Güneyde ise Sii unsurlar Saddam yönetimine karşı ayaklandılar. Bu ayaklanmalara karşı Irak rejimini gösterdiği sert tepki nedeniyle Iraklı Kürtlerin topraklarını terk ederek Türkiye ve İran sınırına doğru göç etmesi ile sorun ayrı bir boyut kazandı. Bu göçler esnasında İran sınırına 1 milyon Türkiye sınırına ise 500.000 kişi yığıldı.

Kürt halkını Saddam'a karşı ayaklandıran ABD sonradan onları yüzüstü bıraktı...

Dönemin ABD Dışişleri Bakanı; "bu Irak'ın kendi içinde bir sorunudur biz karışmayız" diyerek Kürtleri kendi kaderlerine bıraktı. Saddam'ın ordusu ayaklanan Kürt halkının üzerine yürüyünce,Kürtler çareyi Türkiye'ye sığınmakta bulacaktı.

Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın emri ile 500 binden fazla mülteciye güvenli bölge oluşturularak,Türkiye ev sahipliği yaptı.

Günümüzde Amerikan politikasında değişen bir şey yok. Günü kurtarmak için verilen sözler ise hep havada kaldı. Coğrafyamız kan gölüne döndü.Bir zamanlar ABD ortağı olan Irak, kabile devleti oldu.Suriye’de aynı sona doğru gidiyor.

Hedef;Türkiye...Emperyalist politikalara karşı ‘Birlikte Türkiye’ olmaktan başka çaremiz yok...