Kadem… Açılımı: Kadın ve Demokrasi Derneği…

Bir kampanya başlattı… Küfürsüz hayat mümkün… Sosyal medyada yaşanılan çirkinliklere karşı bir hareket bu… Kampanyaya 53 sivil toplum kuruluşu da destek veriyor.

Günümüzde teknoloji o kadar yaşamımıza girdi ki herkes haberci, eleştirmen, yorumcu oldu. Böyle olunca da doğal olarak bazı sapık klavye silahşorları ortaya çıktı. Yasaların boşluğundan da yararlanarak, kinlerini kusmaya başladılar.

Bunlar yeri geldi, ulusal çıkarlarımıza ve güvenliğimize dil uzattılar. Zaman geldi, kamu düzenini bozmak için ellerinden geleni yaptılar. Dilin kemiği yok dendi ya, kişilik haklarına saldırı, hakaret ve küfür dolu yorumlar havada uçuşmaya başladı.

Açıkçası, ağzına geleni söylemek maharet sayıldı.

Bu kadar da olmaz! Artık insanlar çileden çıkmaya başladı. Doğru, herkes ifade özgürlüğüne sahiptir. Ama söz konusu özgürlüğünde bir sınırı olmalı.

Bunun adı konmalı. Sosyal medya suçları cezasız kalmamalı!

Tehlikeyi basit görmeyelim. Uluslararası bir araştırmaya göre, dünya nüfusunun %42’si (3,19 Milyar kişi), Türkiye nüfusunun %63’ü (51 Milyon kişi) aktif sosyal medya kullanıcısı.

Türkiye’de günlük akıllı telefon kullanım süresi ortalama olarak 7 saat. Bunun 2 saat 48 dakikası sosyal medyada geçirilen süre…

Güzel bir söz var: İnsanların sosyal medyayı değil, sosyal medyanın insanları kullandığı bir dönemdeyiz.

Uzman önerileri: Dijital dünyaya kendimizi fazla kaptırmayalım. Sosyal medyada paylaşılan çoğu şey sahte şeylerden ibaret…

Gerçek yaşamla yüzleşmek ve günün tadını çıkarmak ilkemiz olmalı.

Yapacak da çok iş var: Kitap okumak, yeni arkadaşlar edinmek, yürüyüş, seyahat, yeni hobiler…

Ve tabi ki kendinizi sevin, sevilin. Hayatınıza ve sevdiklerinize daha çok vakit ayırın.