Süt, doğanın beyaz mucizesi... Süt,bir çocuğun gelişmek ve sağlıklı olmak için ihtiyaç duyacağı besin öğelerinin birçoğunu önemli miktarda içeriyor.

Anne ve babalar çocuğuna, sütün ne kadar faydalı bir besin olduğunu bildiği için süt içirmek ister.. Fakat bazı çocuklar bu duruma aşırı tepki göstererek süt içmekten kaçınır.

Uzmanlar sade süt sevmeyen çocuklara çocuklara çeşitli alternatifler sunuyor... Çilekli, muzlu, çikolata karışımlı süt ;dondurma ve maden suyu içmelerini öneriyor.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, laktoz intoleransı nedeniyle süt içemeyen çocukların ve yetişkinlerin, kalsiyum ihtiyacını maden suyundan karşılayabileceğini söylüyor..

Çopur, kalsiyum mineralinin insan vücudunda özellikle kemik, diş, kas ve kalp sağlığı için son derece önemli olduğunu vurguluyor.

Kalsiyumun en önemli kaynağının süt ve süt ürünleri olduğunu ancak bazı kişilerin çeşitli nedenlerle bunları tüketemediklerini belirten Çopur, kalsiyum eksikliğinin kemik ve diş sağlığında bozulmalara, kaslarda zayıflamaya yol açabileceğini dile getiriyor..

Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, bu noktada maden suyunu tavsiye ediyor... Maden suyunun kalsiyum açısından sütten daha zengin olduğunu belirtiyor...

Çopur, ''Maden suyu kalsiyum bakımından çok zengin olması nedeniyle sütün iyi bir alternatifi. İki bardak maden suyundaki kalsiyum miktarı, 1 bardak sütten 50 miligram daha fazla. Bu noktada özellikle gelişme çağındaki çocukların günde 2 bardak maden suyu tüketmesi hem vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri karşılaması bakımından hem de kalsiyum eksikliğinin giderilmesi bakımından yararlı olacağından kişinin genetik yapısının dışında boyunun daha fazla uzamasına faydasının olacağını da söyleyebiliriz.''Diyerek hem çocuklara hem yetişkinlere maden suyu tavsiye ediyor.