*Stres esnasında salgılanan adrenalin ve kortizol hormonları, somon balığında bolca bulunan omega-3 yağ asitleri sayesinde azalmaktadır ve dolayısıyla strese yol açan nedenler de ortadan kalkmaktadır. 

*Sakinleşmek için somonun yanında yeşil yapraklılardan destek almakta fayda var. Vücudun sakinleşmesini sağlayan dopamin hormonunun salgılanmasını sağlayan folat ve kasların gevşemesini sağlayıp yatışmayı sağlayan magnezyum minerali; yeşil yapraklı sebzelerde bulunmaktadır.

*Özellikle C vitamin içeriği olan meyveler kandaki kortizol seviyesinin düşmesini sağlayarak stresin azalmasına yardımcı olmaktadır.Bu yüzden stresli olduğunuz zamanlarda portakal, greyfurt, mango, çilek, yaban mersini gibi C vitamini yüksek meyveleri tercih edebilirsiniz.

*Yapılan araştırmalara göre, her gün 2-3fincan yeşil çay içilmesi, depresyon semptomlarının azalmasında etkili olmaktadır. Yeşil çayda mevcut olan aminoasitler, beynin sakinleşmesine ve rahatlamasına yardımcı olmaktadır.

*Genellikle bitkisel baharat şeklinde kullanılan kakule, çayların içerisine tat vermesi amacı ile de kullanılmaktadır. Kakule aroması ise, depresyonun tedavi edilmesinde doğal bir ilaç gibi görev yapmaktadır. Çünkü kakule, beyin hücrelerinin aktivitesini desteklemekte ve tazeleme hissi vermektedir.

*İçeriğinde bulunan folik asit (B-9 vitamini) ve C vitamini sayesinde lahana, stres, kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı korumaktadır. Yüksek lif içeriği sayesinde mide ve bağırsak sağlığını da koruyan lahana, stresin azaltılmasına yardımcı olarak, depresyona iyi gelmektedir.

*Yeşil yapraklı bir sebze türü olan kuşkonmaz, besin değerleri bakımından oldukça sağlıklıdır. Zihinsel sorunlar için doğal ve bitkisel bir çare olan kuşkonmazın özellikle de kök kısımları, depresyon tedavisi için en faydalı yiyecektir. Beyin ve sinirlerin aktivitesini destekleyen kuşkonmaz, düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilen bir sebzedir.


 

SAĞLIKLI GÜNLER..