Türkiye’mize, İzmir halkına çok büyük geçmiş olsun. Allah’tan ölenlere rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Deprem Türkiye’mizin bir yaşam gerçeği, bir kez daha gördük deprem öldürmez binalar öldürür. Biz duygusal bir milletiz karşılıksız evini açanlara yardım edenlere, emeği geçenlere, insanlara umut ışığı olanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Afetleri fırsat bilip fahiş fiyatlarla evini kiraya veren ve satış yapanları, bu millet unutmaz unutmamalıdır. Dünya yaşananlarla trajedik bir döneme girdi. Türkiye’mizde inşallah geri dönecek, geleceğin, insanlığın örnek ülkesi olacak. Vatan millet Bayrak toprak aşkı insan sevgisi olmadan, özümüze dönmeden, toplum ve Millet olamayız. Bu zor dönemlerde millet olarak kenetlenmeliyiz. Kaliteli uzun ömürlü sağlıklı bir yaşam sürecimiz olacaksa sadece hastalıklardan korunmak uzak durmak için değil, ruhen, bedenen, fiziken sosyal açıdan sağlıklı toplumla bütünleşmek olmalıdır.

***

Vücudumuzun temel bir biyolojik ihtiyacı olan en önemli unsur uyku olduğunu unutmayalım. Güzel bir uyku insanı huzurlu mutlu formda kılar. Sağlıklı olarak iş hayatımızda çalışmamızda formda tutar performansımızı, başarı oranımızı artırır. Metabolizma dinlenip uyumadığı zaman birçok sağlık sorunları ile karşılaşırız. Doğru ve dengeli beslenme, sağlıklı yaşam için günlük ihtiyacımız olan besin öğeleri, karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitamin ve minerallerdir. Yeterli ve dengeli olarak almalıyız. Günlük ihtiyacımız olan besinler yaşa cinsiyete fizyolojik ve genetik özelliklere göre değişir. Sağlıklı kaliteli bir yaşam için hazır paketlenmiş işlenmiş gıda içecek ve yiyeceklerden, aşırı kızartmalardan haşlanmış ve yanmış besinlerden kısaca uzak duracağız. Vücudumuza gereğinden fazla aldığımız gıdalar yarar yerine zarardır birçok hastalığın habercisidir. Organik ve doğal beslenmeleri ön planda tutarak daha çok yemeliyiz.

***

Spor ve egzersiz hayatımızın bir yaşam biçimi olmalı bizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdığı gibi fiziksel olarak güçlenmemizi, genel kondisyon koordinasyon sağlamamızı, ruhen ve bedenen sağlıklı olmak için düzenli yapmış olduğumuz hareketlerdir. Ev hanımları iş hayatında hareketli çalışanlar asla egzersiz yapmış sayılmazlar. Egzersiz belli zaman aralığı içerisinde düzenli olarak yapmış olduğumuz fiziksel aktivitelerdir. Sağlımızı korumanın en iyi yolu uyku dengeli beslenme ve egzersiz olduğunu unutmayalım. Sağlıkla hoşça kalın.