Düzenli planlı programlı spor yapmanın insan hayatında birçok şeyi olumlu şekilde değiştirdiği rehabilite ettiği bilinmektedir. Ruhsal ve fiziksel sağlımızı korumanın hareketli bir insan olmanın  akıllı mutlu bir beden oluşumuna katkı sağladığı bilinmektedir. Spor fiziki gelişimin yanı sıra egzersiz sırasında beynimiz birden çok mutluluk sağlayıcı hormonları da salgılar. Bu da insanın olumlu duygusal pozitif gelişimini arttırdığı gibi aynı zamanda insanda bir nevi doğal antidepresan işlevi görür.
Yapmış olduğumuz egzersizler halsizlik ve uyku problemlerini ortadan kaldırdığı gibi dengeli ve düzenli beslenme ile hücre büyümesinde bize yardımcı olur. İnsanların normal yaşamda vücudunda yaşadığı ve karşılaştığı bel, boyun ,kas ağrılarından, kramplardan düzenli egzersizlerle kurtulabilir.

Spor stresi azaltıp metabolizmayı hızlandırdığı gibi ruhsal yönden beynimizi de mutlu eder. İnsanın mutlu olmaya da ihtiyacı var.  Sevdiğimiz şeyleri yapmak insanı genç ve zinde tuttuğu gibi beynimiz  iyi huylu sıvılar salgılayarak yaşam performansımızı artırır.
 

Vücudumuzda kırk trilyona yakın hücre vardır. Günlük yaşantımızda tahmini kırk milyar hücre ölümü gerçekleşmektedir. Büyüme çağındaki çocuklarımız düzenli egzersiz ve dengeli beslenmeyle gelişimlerinin daha iyi ve sağlıklı olduğu görülmüştür. Orta yaş üstü insanlar buna dikkat etmediği takdirde daha çok hücre kaybına uğrayıp çabuk yıpranıp yaşlanıp hastalandığı bilinmektedir. Spor psikososyal yaşamımızı etkilediği kadar sosyalleşmemize de yardımcı olur. Aynı zamanda sinir hücrelerinin yenilenmesi yeniden yapılanmasına yardımcı olur. Spor sayesinde beynimize yeteri kadar oksijen gitmesi beynimizi güçlendirip enerji alış verişini en iyi şekilde sağlar. Sporun doğal bir beslenme olduğunu unutmayalım. Spor hayatımızda birçok şeyi pozitif hale getirir.
 Sağlıkla hoşçakalın.