Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 12 Şubat Kapalı Yüzme Havuzunda, kış ayında da yoğunluk yaşanıyor. Kış sezonunun girmesi ile birlikte havuza giriş sayısının azalacağını düşünen kapalı yüzme havuzu yetkilileri, havuza girişlerin yoğun olduğunu söylediler.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocuklara ve gençlere spor yaptırmak maksadıyla haftanın belirli günlerinde vatandaşların hizmetine açılan kapalı yüzme havuzuna ilgi gittikçe artıyor. Kış sezonuna rağmen rağbeti çok olduğu gözlenirken yetkililer ise bu duruma şaşırdıklarını ifade ederek “Havuzumuz haftanın 4 günü bayanlar, 5 gün ise erkeklere açık. Kış münasebeti ile ilgi olmaz diye düşünüyorduk ama ilgi tahminimizin çok çok üzerinde. Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Çarşamba günleri bayanlara açık olan havuzumuz Erkeklere ise Salı, Perşembe, Cuma Cumartesi ve Pazar günleri hizmet etmektedir” dediler.  

‘HAVUZUN HİJYENİNE ÇOK DİKKAT EDİLİYOR’

Yetkililer, özellikle sporcu sağlığına çok önem verdiklerini bununla birlikte disiplini de elden bırakmadıklarını da önemle vurgulayarak, “Özellikle acemi öğrencilerimize dikkat ediyoruz. Bu küçük sevimli öğrenciler öncelikle hocalar eşliğinde havuzda nasıl davranacaklarını dair ailelerinde bilgisi dâhilin de gereken talimatlar veriliyor. Bu bizi memnun etmektedir. Çünkü sporla uğraşan bu çocuklarımızın sosyal etkinliklerinin artması ve kişiliklerinin de gelişmesi sonucunda kendilerini ispatladıkları gibi ailelerine de güven duygusunu aşılamaktadırlar” şeklinde konuştular. Havuzun hijyenine çok dikkat ettiğini ifade eden yetkililer, “Her gün sağlıklı bir alan oluşturmak için havuzun her yerini hijyenik bir şekilde temizliyoruz, sağlık çok önemli” ifadelerini kullandılar.

“ÇOCUKLARIMIZA DAHA SAĞLIKLI, DAHA KALİTELİ ALANLAR OLUŞTURMAK GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Her geçen gün daha iyi hizmet vermeyi amaç edindiklerini belirten yetkililer, “Tesislerimizi Gençlik Spor Hizmetleri İl müdürlüğü olarak Kahramanmaraş’ta çağın şartlarına ayak uydurmak adına yenileme çalışmalarımız oluyor. Çünkü çocuklarımıza, gençlerimize, halkımıza bu tür tesisleri çok daha hijyenik şartlarda kurallara aynı zamanda ortama uyarak çalışmamız gerekiyor. Hem vatandaşlarımıza hem aktif spor yapan çocuklarımıza daha sağlıklı daha kaliteli alanlar oluşturmak gayreti içerisindeyiz. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak tüm tesislerde bunun hassasiyetini ortaya koyuyoruz. İnşallah Kahramanmaraş olarak sportif gelişimde hem bu alt yapı çalışmalarını hem de fiziksel onarımları yaparak, ilimize katkıda bulunuyoruz. Çok daha güzel daha nezih alanları vatandaşlarımıza ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Herkesi de havuzlarımıza, sportif alanlarımıza, bekliyoruz. Bu yüzden de Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak herkesi hem yüzmeye hem de spora davet ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Manşet Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz