Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak aldığı kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yaşayan KİPAŞ Kahramanmaraşspor, son oynadığı Zonguldak Kömürspor maçını kazanarak derin bir of çekti. Son 4 sezonda Spor Toto 2. Ligde mücadele eden ve bu sezon kötü günler geçiren Kahramanmaraşspor, 14 hafta da 3 Teknik adam değiştirdi. Geçtiğimiz hafta Teknik Direktör olarak Kahramanmaraşspor ile anlaşan Erdal Alparslan, takımın başında çıktığı Zonguldak Kömürspor maçında ilk galibiyetini almış oldu. Alınan bu galibiyet ile Kahramanmaraşspor, haftalar sonra 3 puanla tanışırken, taraftarlar ise büyük sevinç yaşadı. Oynanan Zonguldak maçı sonrası golleri atan Devrim ve Yusuf ile basın toplantısı düzenleyen Erdal Alparslan, haftalar sonra tekrar puanla tanıştıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ÖZLENEN KAHRAMANMARAŞSPOR’U HAYATA GEÇİRECEĞİZ”


Zonguldak galibiyeti sonrası önemli açıklamalarda bulunan Erdal Alparslan, sahada büyük bir mücadele olduğunu ve oyuncuların canla başla mücadele ettiğini belirterek, alınan bu galibiyetin çok önemli olduğunu söyledi. Alparslan, “Ben öncelikle taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Taraftar iyi günde değil kötü günde de takımının yanında durur ve ayağa kaldırır. Takımımızın uzun zamandır maç kazanamadığını ve ligde ki durumu zaten belli. Puan olarak burada camianın taraftarın, takımın bir bütün olarak bu meşakkatli yolda geçmesi gerekir. Tabi ki sıkıntılar olmazsa yarı devre bitmeden 3 hoca değişikliği mümkün değil. Takımda birçok sıkıntı olmuş ve sonuç itibari ile 14 maçta bir galibiyet gibi çok talihsiz bir şey olmuş. Kahramanmaraş’ın belki tarihinde uzun zamandır görünmeyecek şekilde bir başarısızlık söz konusu. Burada tabi geçmişi sorgulamanın bir anlamı yok. Birçok sorunumuzun olmasına rağmen, takımımızın göstermiş olduğu mücadele, sahada ki sporu koruma içgüdüsü beni son derece memnun etti. Teknik analiz açısından fazla söylenecek bir şey yok arkadaşlar. Takımımızın birçok eksiği var. Oyun kurgusunda, organizasyonlarda, topun bizde kalmasında gibi bazın sorunlar var bunları da zaman içerisinde çözeceğiz ve özlenen Kahramanmaraşspor’u hayata geçireceğiz. Fakat bunlar eksik derken çocuklarında sahaya koymuş oldukları yürek, mücadele çok takdire şayandı. Devrimle mesela çok diyaloglar yaşadık. Devrim hocam ben bittim çok yoruldum demesine rağmen 90 dakikayı aslanlar gibi bitirmeyi başardı. Maçta kart görmemizden oyun bazen alt üst oldu ama yine de bütün gayretimizle mücadele ettik. Bundan sonra ki ilk devrede ki son iki maçımızı da yüreğimiz, mücadelemiz ve arkadaşlarımızın azmi ile en iyi şekilde maça hazırlanıp alabileceğimiz puanlarla da, ikinci yarı matematiksel hesaplamaların içinde olmak istiyoruz çünkü çok zor bir durum. Matematiksel hesap yapmadığın zaman, ikinci yarı hayal oynatacağın maçlar da alacağın puanları koysan bile yetmediği zamanlar oluyor. Biz bunları bilen, tecrübeli bir teknik adamız. O yüzden bu maç hayati değerdeydi. Bizim için paha biçilme bir maçtı. Öğrencilerimiz açısında, şehrimiz açısında, takımımız açısından bu maçı mücadele ve kalbi duygularla geçtiğimiz için oyuncularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Büyük taraftarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

NİĞDE MAÇI ZOR BİR MAÇ OLACAK”


Ligin 16. Haftasında Niğde ile oynanacak olan karşılaşma için zor bir maç olacağını söyleyen Alparslan, “Niğde maçı da bizim için zor bir maç olacak. Çünkü grupta analiz edildiği zaman 13,14 tane ciddi yatırım yapmış takım var. Bu ligler de yıllarca çalışan bir hoca olarak, grup analizini yapmam çok basit. Çok tanıdığım oyuncu ve takım hocaları bu grupta çalışıyor. Grup çok zor bir grup, bunu bilmemiz lazım. Niğde’de bizim için çok zor bir rakip ama bundan sonra bizim için rakibin adı ya da aslı önemli değil, bizim mücadelemiz, sonuna kadar alabileceğimiz puanların hesabını yapacağız. Devre arası da oyunsal formumuzu ve şablonumuzu yerleştireceğiz. Çünkü Zonguldak maçında yürek ve mücadele eyvallah ama oyunsal eksikliği de görmemiz lazım diye düşünüyorum” dedi.

Maç sonrası takımın gollerini kaydeden Yusuf ve Devrim ise alınan bu kritik galibiyet sonrası şunları söyledi;

Devrim
“Takımımız bu maçta galip geldiği için çok mutluyum. Maça katkı sağladıysam ne mutlu bana. Bu maçın önemi bizim için büyüktü. Önümüzde ki 3 maçı en iyi şekilde tamamlamak istiyorduk ve ilkini de tamamladık. Önümüzde iki maç kaldı, onları da en iyi şekilde tamamlayacağımız inancındayım. Takım çok iyi mücadele etti, herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Taraftarlar da bizi bu maçta yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ederim. Galip gelmemizde taraftarlarımızın da çok büyük katkısı oldu.”

Yusuf
“Öncelikle bütün takım arkadaşlarımızı ve camiayı tebrik ediyorum. Çok zorlu bir süreçten geçiyorduk, haftalardır takım adına kötü gitmemize rağmen, kötü bir enerji oluşmadı ama bir türlü bu şeytanın bacağını kıramıyorduk. Hocamın da maçtan önce bize verdiği talimatlarla yüreğimizle mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Burada önemli olan takım halinde oynayıp galip gelmekti ve bizde bunu başardık. Bize galibiyeti getiren olan yüreğimizi sahaya yansıtmamızdı.”

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz