İkinci yarının ilk maçında Bandırmaspor’u mağlup eden Kahramanmaraşspor, dünde deplasmanda karşılaştığı rakibi Şanlıurfaspor’u Yasin Abdioğlu’nun attığı golle 1-0 yenerek çıkışını sürdürdü.

2018-2019 futbol sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, geçtiğimiz sezonki kadrosundan birçok oyuncu ile yollarını ayırıp lige tamamen yeni bir kadro ile başlamıştı. Yeni takım olmanın zorluklarıyla karşılaşan Kırmızı-beyazlılar, ligin ilk 5 haftasında galibiyetle tanışamazken 6. Hafta maçında sahasında Tokatspor’u 2-1 yenerek sezonun 3 puanını almıştı. Aldığı galibiyet sonrası bir türlü çıkış serisi yakalayamayan Kahramanmaraşspor, istikrarsız bir ilk yarı geçirmişti. İlk yarıda yaşadığı zor günleri ikinci yarıda yaşamak istemeyen temsilcimiz, devre arasında 10 futbolcu ile anlaşarak kadrosunu güçlendirmişti. Yeni transferleri ile ikinci yarı için güç depolayan Aslanlar, sıkı bir hazırlık dönemi geçirmişti. İkinci yarının ilk sezonun 18. Haftasında sahasında Bandırmaspor’u konuk eden Kahramanmaraşspor, taraftarının da desteğini arkasına alarak rakibi Bandırmaspor’u 2-1 mağlup ederek, ikinci yarıya moralli boşlamıştı. Bandırmaspor karşısında alınan galibiyetle kendine bir çıkış serisi arayan temsilcimiz, dünde grubun güçlü takımlarından Şanlıurfaspor ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumunda oynanan maçta Kahramanmaraşspor taraftarı da takımını yalnız bırakmayarak tribündeki yerini aldı.  

GOL ERKEN GELDİ

Hakemin başlama düdüğü ile birlikte her iki takımda oyuna kontrollü başladı. Maçın ilk 10 dakikalık bölümünde iki takımda kontrolü elinden bırakmadı. Bu dakikadan sonra Kahramanmaraşspor, özellikle kanatları iyi kullanarak rakip kalede tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Dakikalar 15’i gösterdiğinde sol kanattan Burak mükemmel çalımlarla savunma oyuncularını geçerek ceza sahası çizgisine kadar indi ve pasını kale önüne aktararak Yasin’i topla buluşturdu. Yasin düzgün bir vuruşla Kahramanmaraşspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.  Kalesinde gölü gören ev sahibi ekip saha ve seyirci desteğini arkasına alarak Kahramanmaraşspor kalesinde tehlikeli pozisyonlar yakalasa da savunma geçit vermedi ve ilk yarı Kırmızı-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ikinci yarısına ise Kahramanmaraşspor, önde olmanın avantajı ile başlarken rakibine geçit vermedi. Şanlıurfaspor’un ataklarını savuşturan Aslanlar, zaman zamanda rakip kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı. Maçın son bölümlerinde kısa süreli oyuncular arasında tartışmalar yaşanırken her iki takımdan da birer oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Kahramanmaraşspor, zorlu haftayı da 3 puanla kaparak taraftarını sevindirdi. Maç sonrası futbolcular galibiyetin sevincini taraftarlar ile paylaştı. Temsilcimiz, önümüzdeki hafta maçında kendi sahasında Konya Anadolu Selçukspor’ u ağırlayacak. Elde ettiği galibiyetle Aslanlar, puanını 23’e yükseltirken 10 sırada yer altı.

STAT: 11 Nisan

HAKEMLER: Adem Sarıtaş, Kadir Kantekin, İsmail Taygun Tasalı

ŞANLIURFASPOR: Ömer - Samet, Aykut (Dk. 55 Feridun), Harun, Benhur (Dk. 71 Can), Oğuzhan, Sercan, Mehmet Taşcı, Ömer, Deniz (Dk. 78 Fevzi), Halil

KAHRAMANMARAŞSPOR: Özkan, Burak, Hurşit, Cerem (Dk. 59 Süleyman), Yasin, Servan, Yusuf (Dk. 85 Fatih), Aziz, Lider, Oğuz, Ethem (Dk. 78 Efe)

GOL: Dk. 15 Yasin (Kahramanmaraşspor)

SARI KART: Halil, Harun, Deniz, Feridun (Şanlıurfaspor) Lider, Burak, Özkan (Kahramanmaraşspor)

KIRMIZI KART: Dk. 90+5 Fevzi (Şanlıurfaspor) Dk. 90+5 Burak (Kahramanmaraşspor)

Haber: Selma Erdemgür

Editör: Mahmut Beyaz