Şiirin şairin başkenti Kahramanmaraş şimdide sporun başkenti olmaya hazırlanıyor. 51 yaşındaki bayan sporcu Kahramanmaraş'ın adını dünyaya duyurmak için Mart ve Nisan aylarında yapılacak olan şampiyonalar için gece gündüz çalışıyor. Antrenör Müjgan Pacacı'nın yardımıyla bilek güreşi vücut geliştirme müsabakalarına hazırlanan Hatice Bademoğlu çok iddialı.
Bir çok spor dallarında adını Tüm Türkiye'ye duyuran ve bunun yanı sıra Türkiye Şampiyonluklarını elinde bulunduran Antrenör Müjgan Paçacı, 51 yaşındaki Hatice Bademoğlu'nu yapılacak olan müsabakalara hazırlıyor. Mart ayında yapılacak olan Masterler kategorisi Fitness (Vücut Geliştirme) ve Nisan Ayında yapılacak olan Bilek Güreşi şampiyonasına hazırlıklar sıkı bir şekilde devam ediyor. Bademoğlu, günlük çift antrenman ile bu iki şampiyonaya birden hazırlanıyor.
 
BADEMOĞLU: '51 YAŞINDA İKİNCİ BAHARIMI YAŞIYORUM'
Bademoğlu, Spor yapmanın yaşının olmadığını söyledi. 51 yaşında ikinci baharını yaşadığını kaydeden Bademoğlu, "Çevremdeki insanlar, bazen gülüp geçiyor, bazen takdir ediyor, bazen de gerçekten sporun yaşı olmaz diyorlar. Bu yaşta spor yapmak hiç zor olmuyor. Aksine spor yaptıkça vücudum, adalelerim daha gelişiyor, vücut daha da açılıyor. Vücut sporu sadece erkek sporu zannedilirken ben burada Müjgan hocayla birlikte bayanlara mahsus bir şey olduğunuda fark ettim. Kendimde de çalışmaya başladım ve o vücudu gördükçe de bunu değerlendirmek istedim. Benim yaşımdaki bayanlar artık evde torun, torba bakarken kendilerini kapatmışken ikinci baharımı yaşama kararı aldım. Yaş kaç olursa olsun, hayat ne kırkında, nede otuzunda, hayat farkına vardığın zaman başlıyor, ben şimdi farkına vardım hayatımın. 51 yaşında ikinci baharımı yaşıyorum, kendime yeni bir sayfa açtım, gençlere taş çıkartırım. Geçmiş yıllarda spor yaptım ama ara vermiştim. Müjgan hoca ile burada yeniden spora başladım. Buraya spor amaçlı geldim ve Müjgan hoca bendeki cevheri görerek beni Nisan ayı içerisinde yapılacak olan Masterler kategorisi Fitness  (Vücut Geliştirme) ve Mart ayı içerisinde yapılacak olan Bilek Güreşi şampiyonasına hazırlıyor, kendiside bu şampiyonalara hazırlanıyor. İnşallah bu branşlardan dereceler elde ederek döneceğim" dedi.
 
PAÇACI: 'YAŞIN KAÇ OLURSA OLSUN, SPOR YAPILABİLİR'
Hem Antrenör, hem sporcu olan Müjgan Paçacı'da kendisininde bu şampiyonalara katılacağını ifade etti. Paçacı 'da şunları kaydetti: "Ben Kahramanmaraş'ta bir ilki yaptım, geçen yıl bu yarışmaya katıldım. Amaç ne idi? İlk olup öncelikleri yapmak, insanlara bir kapıyı açmak o aslında en zor kısmıdır o kapıyı açmak, ben şimdi o kapıyı açtım arkamdan artık şimdi o bayrağı aldım elimde yürürken, yalnızda yürümek istemiyorum, arkamdan Maraşımızın diğer bayanlarınada götürmek istiyorum ve buna da şu anda Hatice hanımla başladım. Hatice hanımı götüreceğim yarışmaya. Bir önceki yarışmada götürdüm, Hatice hanım hazırdı, yalnız Hatice hanımın yaş kategorisi açılmamıştı o yüzden onu girdirmedik yarışmaya bu şampiyada açılacağını söylediler. O yüzden Hatice hanımı sıkı bir şekilde hazırlıyoruz yarışmaya girdereceğiz. Amacımız diğer bayanlarada örnek oluşturabilmek yani 51 yaşındaki bir bayan bunu yapabilyorsa sende yapabilirsin. Daha 18 yaşındaki kızımız bile evlendiği zaman benden geçmiştir diyor çekiliyor bir kenara. Yaşın kaç olursa olsun, spor yapılabilir, biz insanlara amacımız bunu gösterebilmek Hatice hanım kendi kategorisinde girerse birincilikle gelecektir."
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz