Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve aldığı kötü sonuçlar sonrası ligde zor günler geçiren Kahramanmaraşspor’da, önceki gün Teknik Direktör Oktay Derelioğlu ile yollar ayrılmıştı. Alınan bu şok karar üzerine Oktay Derelioğlu ise, kendisinin takımın başında olduğunu ancak yönetim tarafından antrenmana alınmadığını öne sürmüştü. Tüm bu gelişmeler üzerine haber ekibimize açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, önemli açıklamalarda bulunarak, Oktay Derelioğlu’nun takımda zaten yardımcı antrenör olarak görev yaptığını söyledi.

BEN BİR YAŞIMA DAHA GİRDİM
Derelioğlu ile arasındaki sorunun nasıl başladığını açık açık anlatan Başkan Ceyhan şöyle konuştu: “Oktay hocayla ilgili yönetim olarak bir karar aldık. Bu kararın ilk önce sebebini söylemek istiyorum; Son maçta içeride 4-0’lık bir mağlubiyet aldık ve kötü bir sonuçla maçı kaybettik. Oktay hocamdan, Sportif Direktörüme talimat verdim. Ofisime gelip bu mağlubiyetin analizini yapalım istedim ve kendisini davet ettim. Daha sonra Sportif Direktörüm 10 dakika sonra beni aradı ve Oktay Hoca Sportif Direktörümüze şunu demiş, “Adnan Hocam, Başkan benle konuşacaklarını bir kâğıda yazacak, size verecek bende o kâğıtta ki maddeleri inceleyeceğim, işime geleni cevaplayacağım, işime gelmeyenleri cevaplamayacağım. Bundan sonra başkanla görüşmelerimizi böyle yapacağım.” Demiş. Ben bir yaşıma daha girdim. Bu hareket ne profesyonelliğe sığar, ne alt üst ilişkisine sığar ne de terbiye sınırına sığar. Ben bunun şaka olduğunu zannettim, hatta Adnan Hocaya, şaka mı? Bu hocam dedim, Adnan Hoca da şaka olmadığını gayet gerçek olduğunu söyledi. Ben gerçekten çok şaşırdım. Bunun üzerine biz, bu şekilde çalışmak isteyen biriyle biz çalışmak istemeyeceğimizi düşündük. Şimdi benim kâğıda yazdığım maddeleri Oktay Hoca inceleyecek ve hoşuna gitmeyenleri onaylamayacak, hoşuna gidenleri de onaylayacak, bu saçma bir şey. Daha önce ben böyle bir şey görmedim. Zaten hiçbir şekilde hiçbir yönetim bu şekilde çalışamaz. Biz hocamıza emekleri için teşekkür ederiz. Biz hocamıza bu şartlar altında çalışamayız dedik. Hocamız karşılıklı olarak feshetmek istemedi. Anlaşamayınca tabi, bunun sözleşmesi var, maaşı var, şartları var. Oktay Hocanın zaten bize sözleşmesi Lisansı yetersiz olduğu için, bizde karar aldık; Oktay hocanın yardımcı hoca pozisyonunda takımda herhangi bir yerde, bundan sonra eğer devam edecekse Kahramanmaraşspor’da ve karşılıklı feshetmiyorsa başka bir görev vereceğiz. Maç izlemeleri olabilir, antrenman izleme olabilir, bunun gibi bazı şeyler olabilir. Dolayısıyla şuanda bir fesih yok. Yardımcı hoca pozisyonunda olduğu için bizimde yardımcı hoca kurallar gereği sınırı yok. Yeni gelen teknik heyetimiz, Oktay Hocaya yeni bir görev verir. Tabi teknik heyetin ne görev vereceğini de bilemiyoruz.” 

BUNLAR UCUZ KAHRAMANLIK
Oktay hocanın bazı ulusal kanallara bağlandığını kaydeden Başkan Ceyhan, “Kendince açıklamalar yapmış, bende bunu gece geç saatler de duydum. Bunun üzerine bende bazı ulusal kanallara bağlanarak açıklamalar yaptım. Orada da işimize karışmak gibi üç tane oyuncuyu başka yerlere gönderdi de başkan işimize karışıyor gibisinden konuşmak istedi. Biz bu oyuncuları 10 gün önce gönderdik. O zaman niye 10 gün önce bu oyuncular giderse bende giderim demedi. Bunlar ucuz kahramanlık. Biz oyuncuları göndermeden önce tam 4 saat hocamızla birebir görüşme yaptık bu olayla ilgili. Sonra bana buranın başkanı sizsiniz başkanım istediğinizi yaparsınız dedi. Biz yönetim olarak karar aldık ve Oktay hocaya da sorduk, hocam bir görüşünüz var mı diye, hoca da tabi bir şey demedi. Biz sizin uyduğunuz karara uyarız başkanım diyen hoca şimdide gelmiş olayları buraya bağlayarak kendini savunuyor. Gerçekten böyle ucuz kahramanlıklara gerek yok. Dediğim gibi bu hayat tecrübeye bağlı değil. Bir yaşımıza daha girmiş olduk. Dolayısıyla Oktay hoca şuan çalışan bir elemanımız. Yani, antrenmanları izleyip bize rapor verecek bundan sonra” şeklinde konuştu.
Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz