Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Wushu takımı, gelecek yıl yapılacak olan Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor. Son yıllarda Güreş sporu başta olmak üzere masa tenisi, voleybol, basketbol, boks, yüzme ve daha birçok spor branşlarında yakaladığı başarılarla ön plana çıkan Kahramanmaraş’ta, Wushu sporu da son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın büyük gayretleri sonucu 2 yıl önce kurulan Wushu takımının Antrenörlüğünü ise Milli Antrenör ve Milli Hakem olan Kahramanmaraşlı Halide Ay yapıyor. Gelecek yıl yapılacak olan Wushu şampiyonasında ter dökecek olan sporcular haftanın 5 günü Antrenör Halide Ay nezaretinde Osman Sayın Wushu salonunda çalışmalarını sürdürüyor.

‘WUSHU SPORU BÜYÜK İLGİ GÖRMEYE BAŞLADI’
Kahramanmaraş’ın son yıllarda spor branşlarında dereceler elde ettiğini belirten Antrenör Ay, “Velilerimiz çocuklarını Wushu sporuna kendi elleri ile getirip teslim ediyorlar” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın kendilerine her türlü desteği verdiğini ifade eden Ay şöyle konuştu: “Öncelikle Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya bizlere gösterdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Her türlü desteği sağlıyor. Gördüğümüz bu destekle de Wushu sporuna olan ilgimiz bizleri ziyadesiyle memnun ediyor ve bu azim, istekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda kız ve erkek olmak üzere 40 sporcumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sayı yaz tatillerinde daha da artış gösteriyor. Son yıllarda diğer illerde olduğu gibi Kahramanmaraş’ımızda da Wushu sporu gerçekten büyük bir ilgi ve alaka görmeye başladı. Velilerimiz çocuklarını Wushu sporuna kendi elleri ile getirip teslim ediyorlar. Antrenör olarak bundan da son derece gurur duyuyoruz.”

‘BAŞARININ TEMELİ ÇALIŞMADAN GEÇER’
16 yıllık Antrenörlük hayatı olduğunun altını çizen Ay, “Yıllardır aktif sporun içindeyiz. Spordaki başarılarımız ve seviyemiz tescillidir. Sıradan bir spor yapmadığımız, başarılarımızın da sıradan olmadığı açıktır. Yaptığımız spor tabi ki farklı bir spordur. Ama bu farklılık müspet bir farklılıktır. Yani yaptığımız Wushu Kung-Fu sporu diğerlerinden farklı olarak artılar, faydalar ve güzellikler içermektedir. Yaygın bir spor olmasına rağmen bu sporda şampiyonluk elde etmek diğerlerine göre zor olduğu için değerlidir” dedi. Çalışmadan iyi sonuçlar elde edilmeyeceğine vurgu yapan Ay sözlerini şöyle sürdürdü: “Başarının temeli çalışmadan geçer. Bizde Wushu takımı olarak çalışmalarımızı yıl boyunca aksatmadan devam ediyoruz. Gelecek yılın başlarında muhtemelen Wushu Federasyonu tarafından Türkiye Şampiyonası müsabakaları düzenlenecek. Bizim hedefimiz şampiyonadan derece elde ederek, Kahramanmaraş’ın adını tüm Dünya’ya duyurmak, bunu yapacak gücümüzde var. Bize inananları mahcup etmeyeceğiz.”
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz