Sanda ve Taolu Wushu Şampiyonasında Kahramanmaraşlı sporcular Hüsne Yılmaz ve Gamze Demir, Türkiye 3.'sü oldu.
Türkiye Wushu Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler Gençler Bay-Bayan Sanda ve Taolu Wushu Şampiyonası, 15-24 Şubat tarihleri arasında Antalya ilinde yapıldı. Düzenlenen Türkiye şampiyonasına birçok ilden sporcular iştirak ederken, Kahramanmaraş'tan da Gençlikspor Kulübü ve Vücut Eğitim Merkezi sporcuları olan Gamze Demir ve Hüsne Yılmaz katıldı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan Sanda ve Taolu Wushu Şampiyonasında, sporcularımız 48 kiloda Hüsne Yılmaz, 52 kiloda Gamze Demir gösterdikleri performans ile Türkiye 3'üncülüğüne imza attılar.
 
BAŞARIYI MÜDÜR KABAKÇI İLE PAYLAŞTILAR
Sporcular, Antrenörleri Halide Ay eşliğinde alınan bu başarıyı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile paylaştılar. Makamında sporcuları kabul eden Müdür Kabakçı, Antrenör ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Müdür Kabakçı, Kahramanmaraş'ta son yıllarda spor branşlarında alınan başarıların gurur verdiğini söyledi. Daha düne kadar Kahramanmaraş'ta birçok spor branşlarının dahi adının geçmediğini ifade eden Kabakçı, "Şimdi görüyoruzki Kahramanmaraş Voleybol, Basketbol, Boks, Trap, Güreş, Çim Hokeyi ve daha başka spor dallarında da Türkiye'de adını duyurmaya başladı. Görüldüğü gibi şimdi ise sporcularımız Wushu spor dalında derece yaparak döndüler. Bu başarılarından dolayı sporcuları ve Antrenör arkadaşımızı tebrik ediyorum. Gerçekten Wushu sporuda Kahramanmaraş'ta son yılların gözde spor dallarından birisi olmaya başladı. İnşallah bu ve buna benzer spor branşlarını şehrimizde dahada yaygınlaştırarak, gençlerimizi bir nebze olsun sporun içine çekeriz ve Kahramanmaraş sporda söz sahibi iller arasında yerini daha iyi alır" dedi.
 
AY: 'BAŞARIMIZ BİR TESADÜF DEĞİLDİR'
Antrenör Halide Ay ise, bu başarının tesadüf olmadığını belirterek, "Çok çalıştık" dedi. Gençlikspor Kulübü olarak çalışmalarına yıl boyunca devam ettiklerini belirten Ay, "Başarının temeli çalışmadan geçer. Bizde Wushu takımı olarak çalışmalarımızı yıl boyunca aksatmadan devam ediyoruz. Öncelikle Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı’ya bizlere gösterdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Her türlü desteği sağlıyor. Gördüğümüz bu destekle de Wushu sporuna olan ilgimiz bizleri ziyadesiyle memnun ediyor ve bu azim, istekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda diğer illerde olduğu gibi Kahramanmaraş’ımızda da Wushu sporu gerçekten büyük bir ilgi ve alaka görmeye başladı. Antrenör olarak bundan da son derece gurur duyuyoruz. Antalya’da düzenlenen Sanda ve Taolu Wushu Şampiyonasında dereceler elde ederek döndüğümüz için mutluyum. Bir kez daha gördük ki başarının bir tesadüf olmadığını."
Yapılan konuşmalardan sonra toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile ziyaret sona erdi.
 Haber: Mahmut Beyaz
 
 
 
 
 
Editör: Mahmut Beyaz