2015-2016 futbol sezonu Kahramanmaraş U17 Ligi şampiyonu Alpedo Kahramanmaraşspor'u 3-1 mağlup eden Elbistan AELspor oldu.
Sezon başında 22 takımın katılımı ile 2 grupta oynanan maçlarda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, Play-off maçları oynamaya hak kazanmış, A grubunda Kahramansarayspor, AELspor, B grubunda Kahramanmaraşspor ve Maraşspor takımları Play-Off'a yükselen takımlar olmuştu. Hafta sonuda Play-Off'un son hafta karşılaşmaları oynandı. Haftaya 4 puanla lider durumda giren Elbistan AELspor, rakibi Alpedo Kahramanmaraşspor'u maçın ilk yarısında ve ikinci yarısında bulduğu goller ile 3-1 mağlup etmeyi başararak, adını Kahramanmaraş U17 Ligi şampiyonluğuna yazdırdı.
 
HER İKİ TAKIMDA KONTROLLÜ BAŞLADI
Batıpark futbol sahasında oynanan karşılaşma Alpedo Kahramanmaraşspor'un vuruşu ile başladı. Maçın ilk 10 dakikalık bölümünde Alpedo Kahramanmaraşspor, geliştirdiği cılız ataklarla gol bulmak için AELspor kalesine gol bulmak için yüklendi, ancak başarılı olamadı. Bu dakikadan sonra her iki takımda kontrollü futbolu tercih etti. 30. dakikadan sonra Elbistan temsilcisi, geliştirdiği sağlık sollu ataklarla rakibine teklikeli dakikalar yaşattı. Bu ataklardan birisi 37. dakikada geldi ev Elbistan AELspor, Alpedo Kahramanmaraşspor savunma oyuncularının büyük hatasından golü bulan taraf oldu ve maçta 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısıda AELspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
 
İKİNCİ YARI FARKLI OLDU
Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Kahramanmaraşspor oldu. Maçta beraberliği yakalamak adına Kırmızı-beyazlılar, AELspor kalesine gol için yüklendi. Geliştirdiği sağlı sollu ataklarla gole yaklaşan Kahramanmaraşspor, aradığı golü 57. dakikada buldu. Bu dakikada sağ kanattan gelişen bir pozisyonda ceza sahası içinde golü bulan Kırmızı-beyazlılar, maçta durumu 1-1'e getirdi. Yediği golün şokunu üzerinden çabuk atmak isteyen AELspor, çabuk toparlanarak 62. dakikada birkez daha öne geçti. Bu golden hemen iki dakaka sonra bir gol daha bulun AELspor, 3-1'lik bir skor avantajı elde etti. Öne geçmenin avantajı ile maçın kalan dakikalarında kendi yarı sahasına çekilen Elbistan tembilcisi, rakibinin rahat top oynamasına izin vermedi. Maç sonu AELspor'un 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Alınan bu sonuçla Elbistan temsilcisi, 2015-2016 futbol sezonu Kahramanmaraş U17 Ligi şampiyonluğunu ilan etti.
 
MAÇ SONUNDA KUPA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Oynanan maç sonunda şampiyon olan Elbistan AELspor'a, şampiyonluk kupası verildi. Geçtiğimiz yıllarda şampiyon olan takımların şampiyonluk kupası maçtan sonra verilmezken, bu yıl Türkiye Futbol Fedarasyonu TFF İl Temsilciliği bir değişikliğe giderek şampiyon olan takımın kupasını futbolcuların teri soğumadan sahada vermeye başladı. Yapılan bu uygulamada birçok spor sever tarafından takdirle karşılandı. Maç sonunda şampiyon olan AELspor'un şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Fedarasyonu İl Temsilcisi Ali Kazancı ve Yardımcısı Adem Karaköse birlikte verdiler. Şampiyonluk kupasını havaya kaldıran futbolcular, büyük bir sevinç yaşadılar. Elbistan AELspor önümüzdeki günlerde grup müsabakalarında Kahramanmaraş'ı en iyi şekilde temsil edecek.
Haber: Mahmut Beyaz
Editör: Mahmut Beyaz