A ve B grubu olarak 18 takımın mücadele ettiği Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde, Play-Off mücadelesi 18 Mart’ta başlamıştı. Play-Off’a çıkmayı başaran Türkoğlu Belediyespor, Andırın Yeşildağspor, Elbistan Belediyespor ve Pazarcık Aksuspor, tek devreli lig usulünü göre iki maç oynadı. İlk maçta Pazarcık Aksuspor ile eşleşen Türkoğlu Belediyespor, rakibini 1-0 mağlup etmişti. Andırın ile eşleşen Elbistan Belediyespor ise rakibini 4-0 mağlup ederek avantaj yakalamıştı. Önceki gün Play-Off’un ikinci haftasını da geri de bırakan 1. Amatör Küme Play-Off mücadelesinde Elbistan ekibi Pazarcık Aksuspor’u 2-0 ile Türkoğlu Belediyespor ise Andırın temsilcisini 6-1’le geçmişti. Oynadıkları iki maçta da rakiplerine mağlup olan Pazarcık Aksuspor ve Andırın Yeşildağspor’un BAL ligine yükselme şansları kalmadı. Rakiplerini her iki maçta da mağlup eden Türkoğlu Belediyespor ve Elbistan Belediyespor ise BAL ligine yükselebilmek için Play-Off’un 3’üncü ve son haftasında karşı karşıya gelecek. Pazar günü oynanacak olan Elbistan Belediyespor ve Türkoğlu Belediyespor karşılaşmasında kazanan takım BAL Ligine yükselecek. Maçın eşitlikle sonuçlanması sonucu da her iki takım tekrar karşı karşıya gelecek ve eşitlikle bozulmadığı takdirde penaltılara gidilecek.


TÜRKOĞLU GEÇEN SEZONU TELAFİ ETMEK İSTİYOR
Geçen sezon yine Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Liginde mücadele eden Türkoğlu Belediyespor, Play-Off’a çıkmayı başarmıştı. Play-Off’ta ise tek devreli lig usulüne göre maç yapan Türkoğlu ekibi, son maçında Fidanspor eşleşmişti. Fidanspor’u mağlup ettiği takdirde BAL Ligine yükselme şansını yakalayacak olan Türkoğlu Belediyespor, Fidanspor’a mağlup olmuş ve BAL Ligini kıl payı kaçırmıştı. Bu sezon ise geçen yılın üzüntüsünü tekrar yaşamak istemeyen ve lige çok iyi bir başlangıç yapan Türkoğlu temsilcisi, BAL Ligine yükselmek istiyor. Pazar günü Elbistan ile eşleşecek olan Türkoğlu temsilcisi, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.


ELBİSTAN EKİBİ İDDİALI
Bu sezon lige iddialı bir başlangıç yapan Elbistan Belediyespor ise B Grubunu ikinci sırada bitirdi. Play-Off mücadelesine oldukça iyi başlayan Elbistan ekibi, ilk maçta Andırın Yeşildağspor’u 4-0, ikinci maçta da güçlü rakibi Pazarcık Aksuspor’u 2-0 mağlup etti. Play-Off’ta iddialı olduğunu gösteren Elbistan Belediyespor, bu sezon kadroyu anlaşma sağladığı oyuncularla güçlendirerek BAL Liginde oynamak istediğini gösterdi. Pazar günü Türkoğlu Belediyespor ile kritik bir maça çıkacak olan Elbistan Temsilcisi, hata yapmak istemiyor.

Haber: Hakan Aydın

 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz