Türkiye Güreş Federasyonu 1. Lig Müsabakaları Grup Finali, Kahramanmaraş Batıpark Güreş Sahası’nda gerçekleştirildi. Dört grupta yapılan ve birinci olan takımın Süper Lig finallerinde Kahramanmaraş’ı temsil edeceği müsabakalar sonucunda, SGK Spor Kulübü ve Türkoğlu Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmaları, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan vekili Arif Şen, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Türkiye Güreş Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Yaşar Hopur birlikte izledi. Grup Finali maçlarında rakiplerini yenen Türkoğlu Belediyesi Güreş İhtisas Spor Kulübü, Süper Lig için dev bir adım attı. Türkoğlu ekibi 1 Kasım’daki finallerde Süper Lig için mindere çıkacak. Karşılaşmalar sonrasında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından spora ve sporcuya, özellikle de güreş sporuna verdiği desteklerden dolayı Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'a plaket takdim edildi. 

“OKUMUŞ GİBİ BAŞKANLAR OLDUĞU SÜRECE SIRTIMIZ YERE GELMEZ”
Karşılaşmalar sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Yaşar Hopur, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a övgüler yağdırarak, “Ben Kahramanmaraşlılarla çok övünüyorum. Kahramanmaraş’ta Osman Okumuş gibi, Hayrettin Güngör gibi belediye başkanlarımız olduğu sürece İnşallah sırtımız yere gelmez. Biz Türkiye’de değil, dünyada sesimizi duyurmak istiyoruz. İnşallah, İstiklal Marşı’nı söyletip, bayrağımızı yurt dışında dalgalandıracağız” dedi. 

“KAHRAMANMARAŞ’I SÜPER LİG’DE TEMSİL EDECEĞİZ”
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise güreş denildiğinde Kahramanmaraş’ın akla geldiğini ve 1 Kasım’da yapılacak final müsabakalarıyla Kahramanmaraş’ı Süper Lig’de temsil edeceklerini belirterek, “Ata sporu deyince akla ilk güreş geliyor. Güreş deyince de Türkiye’de 81 ilde Kahramanmaraş akla geliyor. Kahramanmaraş’ta da bu işi göğüsleyen, gençliğinden beri yapan Yaşar Hopur ağabey, Şahin Hopur ve Halil Hopur var. Gerçekten Kahramanmaraş’ta güreşin yaşaması için büyük emekler sarf ediyorlar. Haftanın 7 günü, gece-gündüz çalışıyorlar. Ben dört dönemdir belediye başkanıyım, 15 yıl üst üste güreş müsabakaları düzenledik Türkoğlu’nda. Kahramanmaraş’ta da bu fazlasıyla yapılıyor. Yaşar ağabeyin destekleri ve bizim gayretimizle, maddi anlamda da sporcularımızın sorunlarını çözerek 1 Kasım’da yapılacak final müsabakalarında Türkoğlu Belediyespor güreşçileri 1’nci lige çıkmak için mücadele verecek. Spor deyince futbol alanında, özellikle dünyaya duyurduğumuz Avasım yani okçuluk alanında da Türkoğlu’nu ön plana çıkarıyoruz. Ama güreş bizim için önemli dallardan bir tanesi. Güreşi biz her zaman destekliyoruz. Futbolda 1. Amatör Küme’deyiz, İnşallah BAL’a çıkmak için mücadele ediyoruz. Mayıs’ın 29’una da 4. Avasım Dünya Türk Oyunları Okçuluk Festivali’ni düzenleyeceğiz” dedi.

“HEM TÜRKOĞLU’NU HEM DE KAHRAMANMARAŞ’I TANITIYORUZ”
Türkoğlu’nun tanıtımı noktasında her türlü faaliyete destek vereceklerinin altını çizen Okumuş, “Belediyecilik artık kanalizasyon, içme suyu gibi klasik belediyeciliğin dışında bir hal aldı. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi şehirlerin ve ilçelerin ruhunun olması lazım. Şehirlere katma değer sağlamak lazım. Bu da kültürel ve sportif belediyecilikle olmakta. Bu anlamda biz geldiğimiz günden beri Türkoğlu’nu hem şehrimizde hem de Türkiye’nin her yerinde tanıtmaya devam ediyoruz. Geçen yıllarda yaptığımız çalışmalarla 23 ülke Türkoğlu’na geldi, tanıdı. Bu da Türkoğlu’nun daha çok tanınması demek. Bizim görevlerimizden bir tanesi de esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın maddi anlamda da zenginleştirilmesidir. Esnaflarımız zenginleşiyor, turistler ve yabancı insanlar gelmeye başlıyor. 11 ilçe içerisinde nüfusu en hızlı artan ilçelerden bir tanesiyiz. Yatırım olarak ne gerekiyorsa, ne varsa Türkiye’de Türkoğlu’na getirdik. Son beş yıl içerisinde Türkoğlu4nun metrekare birim fiyatı 15 kat değerlendi. Burada arsa ya da tarlaları olan vatandaşlarımız zenginleşiyor, esnaf sayımız çoğalıyor. 67 bin olan nüfusumuz beş yıl içerisinde 76 binlere dayandı. Önümüzdeki 20 yılda 120-130 bin seviyesine çıkacağız ve Kahramanmaraş’ın 3’üncü metropol ilçesi olacağız. Bunun için de yer altı, yer üstü, kültürel, sportif anlamda her türlü katma değer sağlayacak çalışmaları Türkoğlu Belediyesi olarak yapıyoruz. Güreşe de hassaten önem veriyoruz. Yaşar Hopur ve Şahin Hopur’u çok seviyoruz, yeni neslimiz güreşi çok bilmiyor ama yılda en az 10-15 tane Kahramanmaraş’ta müsabaka yapılmakta. Bunların da altında hep bu saydığımız isimlerin imzası vardır. Bu spor dallarının gençler arasında yaygınlaştırılması lazım. Türkoğlu Belediyesi sporun yanındadır, özellikle de güreşin sonuna kadar arkasındadır” şeklinde konuştu. 


(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz