Göreve geldiği günden bu yana aralıksız çalışarak şehri adeta Türkiye’nin spor merkezi yapma yolunda büyükler adımlar atan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, tesis çalışmalarında kaliteli projelere imza attı. Kahramanmaraş’ın ilçelerine yaptığı tesislerle en ücra köşelere kadar sporculara dokunuş yapan Kabakcı, adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’a Türkiye’nin sayılı, bölgenin ve şehrin en büyük Spor Kompleksini kazandırarak sporcuyu ve vatandaşı donanımlı bir tesise kavuşturan Kabakcı, yapılan bu tesisin kente değer kazandırmasını sağladı. Kahramanmaraş’ın merkezine 5 dakikalık mesafede olan ve 120 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Merkez Spor Kompleksi, yakında Uluslararası ve Türkiye Şampiyonlarına ev sahipliği yapacak. Atletizm Sahasından Futbol Sahasına, Tenis Kortlarından Basketbol Sahasına kadar birçok spor dallarını içerisinde barındıran Merkez Spor Kompleksi, şimdiden sporcuların yeni gözdesi oldu. 10 Nisan Salı günü Okul Sporları Faaliyeti kapsamında Basketbol Türkiye Yarı Finallerine ev sahipliği yapacak olan Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi, Kahramanmaraş’ın tanıtımında büyük bir rol oynayacak. Spor Kompleksiyle ilgili Manşet Gazetesi muhabiri Hakan Aydın’a özel açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Tüm ilçelerimizde spor salonu, futbol sahaları ve aynı zamanda gençlik merkezleri adım adım ilerliyor. Birçok yerde çalışmalarımız hala devam ediyor. İlimizde de böyle bir spor kompleksine kavuşmamız, sporun ve sporcunun gelişimi adına çok daha sevindirici bir olay” dedi.


“ULUSLARARASI VE TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”
Merkez Spor Kompleksinin şehre önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Kabakcı, “Burasının katma değeri başta spor turizmi olmak üzere şehrimize önemli katkı yapacak, binlerce sporcu gelip gidecek ve şehrimizde büyük organizasyonlarda da ev sahipliği yapmış olacağız” dedi. Kabakcı konuşmasının devamında şunları kaydetti: “ İlimizde böyle bir spor kompleksine kavuşmamız başta sporun ve sporcunun gelişimi adına çok daha sevindirici bir olay. Yaklaşık 120 dönüm arazi üzerinde içerisinde her şeyin olabildiği tüm branşları kapsayacak şekilde çok güzel bir kompleks. Başta spor salonu, spor salonlarının içerisinde antrenman salonları, müsabaka yapılacak 3 tane kapalı salon ve bir tane ana salon olmak üzere büyük bir kompleks. Atletiz sahamız, aynı zamanda Kahramanmaraş’ta bir ilk olan kapalı tenis kortu, bunun yanında iki tane futbol sahası, açık basketbol sahaları ve iki tane orta ölçekli futbol sahası olmak üzere şuan ki kompleksimiz çevre düzeniyle birlikte tamamlandı. Bu sayede de çok güzel bir kompleksi şehrimize kazandırmış olduk. Çevre yolları çok iyi bir şekilde Büyükşehir Belediyemiz tarafından bağlandı. Aynı zamanda buraya 150 yataklı, içerisinde kapalı havuzu da olabilen çok güzel bir Türkiye Olimpiyatları Hazırlık Merkezi (TOHM) adı altında da bir yer inşa edilecek. Bizi sevindiren olay; Kahramanmaraş’ın merkezine gerçekten ilimize yakışır bir pozisyonda spor kompleksine kavuşması oldu. Tabi buradan çok iyi sporcular çıkacak, farklı branşlarda çalışmalar olacak. Aynı zamanda da spor turizmi olarak söylediğimiz birçok organizasyonu bu komplekste daha büyük organizasyonlar şeklinde, uluslararası, Türkiye şampiyonaları gibi almış olacağız. Çünkü böyle bir tesisimiz yakın zamana kadar yoktu, büyük organizasyonlar alıyorduk ama ölçeği farklıydı. Buradan şu da ortaya çıkıyor ki; Burasının katma değeri başta spor turizmi olmak üzere şehrimize önemli katkı yapacak, binlerce sporcu gelip gidecek ve şehrimizde büyük organizasyonlarda da ev sahipliği yapmış olacağız. Sporcu sayılarımız artacak, istihdam artacak… Antrenörlerimiz burada 25-30 branşa yakın çalışmalar yapacak. Hem sporcularımıza yönelik hem öğrencilerimize yönelik hem okullar arası müsabakalara yönelik birçok organizasyonu bu kompleks içinde yapacağız. Başta Milletvekillerimize, valimize, Gençlik Spor Bakanlığımıza ve personelimize, bize verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum.”


“TÜRKİYE YARI FİNALİ ŞEHRİMİZDE OLACAK”
Birkaç güne kadar Merkez Spor Kompleksinin önemli bir yarı final şampiyonasına ev sahipliği yapacağını söyleyen Kabakcı, “10 Nisan’dan itibaren Türkiye Basketbol Yarı Final Müsabakası ilimizde bu tesisimizde gerçekleşecek. Yoğun bir katılım ve üst düzey basketbol takımları gelecek ve buradaki tesislerimizden yararlanacak. Spor Kompleksimizde ilk defa bir müsabakadan yararlanarak görücüye çıkıyor diyebiliriz. O yüzden Türkiye Şampiyonası Yarı Finalleri ilimizde basketbol adına yapılacak. Bundan sonrada organizasyon taleplerimiz olacak. Böyle bir tesise kavuşmamız bundan sonra daha büyük, daha geniş, daha farklı branşlarla organizasyonlar yapmaya itecek” şeklinde konuştu.


“SPORCU SAYILARIMIZDA BÜYÜK ARTIŞLAR VAR”
Yapılan projelerle ve tesislerle birlikte kentte sporu sayısında büyük bir artış olduğuna değinen Kabakcı, her geçen gün bu sayının arttırdığı belirtti. Kabakacı son olarak şu ifadeleri kullandı: “Gençlik ve Sporu yöneten biri olarak benim en çok memnun olduğum yaklaşık 6 yıldan bu yana hükümetimizin verdiği destekle başta ilçelerimiz ve merkezimizde olağanüstü tesise kavuştuk. Tüm ilçelerimizde spor salonu, futbol sahaları ve aynı zamanda gençlik merkezleri adım adım ilerliyor. Birçok yerde çalışmalarımız hala devam ediyor. Yani senkronize bir çalışmayla merkezde de bu kompleksi yapmamızla başta sporcu sayılarımız, spora katkı yapan kulüplerimiz, aynı zamanda sporla iç içe olacak Sivil Toplum Örgütlerimiz de önemli sayıda değişiklikler ve artışlar var. Bu da hem özellikle çağımızın şu dönemde teknolojik bağımlılığın arttığı dönemde, gençlerimize vereceğimiz hizmetten dolayı önemli tesisler olarak görüyoruz. Bugün ilçelerimizde de sporcu sayılarımızda çok büyük artışlar var. Yine gençlik faaliyetlerinde de artış var, çünkü gençlik merkezleri de yapıyoruz. Bunlar beni gerçekten huzurlu ve mutlu kılıyor. Yaklaşık 8 yıl önce en sıradayken tesisi bakımından, bugün ilk 15’i geçtik ve en hızlı tesis yapan 15 ilden biriyiz. Çünkü tesis veriliyor ve alanla arsa bulunamıyordu, buradaki memnuniyetimiz, çok hızlı tesis yapmamız ve bu tesislerinde gün yüzüne çıkması gerçekten bizi mutlu kılıyor. Aynı zamanda da dediğimiz gibi sporcu sayılarımızın ve spor yapanlarımızın sayısının artması, hatta bizler 7’den 70’e herkesi bu tesislere bekliyoruz. Bizlerde 7 gün 24 saat yönetenler olarak hizmet etmek istiyoruz halkımıza.”
Ayrıca Merkez Spor Kompleksinin içerisine inşaatına başlanan 150 yataklı Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) yapılacak. Bununla birlikte Kompleks hemen hemen bütün spor dallarının adresi olacak.

Haber: HAKAN AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz