Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un, vizyon projesinden olan ve 4 etap şeklinde yapılacak olan Yedikuyular Kayak Merkezi vatandaşların akınına uğramaya devam ediyor. Yaklaşık 2 ay önce turizm hizmetine açılan Yedikuyular Kayak Merkezinde önceki gün ve dün Atlı Kızak Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğinde Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Atlı Kızak Türkiye Şampiyonasına vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. Farklı şehirlerden gelen Atlı Kızaklar, Şampiyonada dereceye girmek için atlarının hünerlerini sergiledi. 10 İlden 47 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Şampiyonada, Erzurum Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü birinciliği elde ederek Şampiyon oldu.  Erzurum, Kastamonu, Artvin, Kütahya, Ankara, Kars, Erzincan, Bursa, Yalova ve Alanya'dan gelen sporcular, elde ettikleri dereceleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Protokol tarafından düzenlenen törenle verildi. Ayrıca Yedikuyular Kayak Merkezine akın eden vatandaşlar, yaptıkları karton kızaklarla eğlence dolu dakikalar yaşadı.


ATLAR, İZLEYİCİLERE HEYECAN DOLU ANLAR YAŞATTI
Yarışın start verilmesiyle birlikte bir bir yarışan atlar, izleyicilere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Yaklaşık 150 metre boyunca Kızak üstünde atlarını süreyle yarıştıran sporcular, derece elde edebilmek için kıyasıya bir mücadele gösterdi. Bazı atlar yarışmada pistten çıkarak diskalifiye olurken, bazı atlarda koşularıyla büyük bir gayret sarf etti. Yarışmada  Erzurum Şah Dadaş Atlı Spor Kulübü Türkiye şampiyonu olurken, Erzincan Tercan Mamahatun Atlı Spor Kulübü ikinci, Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Şampiyonada dereceye girenlerin ödüllerini AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı ve protokol tarafından verildi. Burada konuşma yapan Başkan Erkoç, böyle bir kayak merkezini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, Yedikuyular’ın birkaç yıl içinde Türkiye’nin önemli bir spor merkezi haline geleceğini ifade etti.

“TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİR SPOR MERKEZİ OLACAK”

Yeni yapılacak çalışmalarla birlikte Yedikuyular’ın daha önemli bir merkez haline geleceğini ifade eden Başkan Erkoç, konuşmasını şu şekilde de sürdürdü: “Böyle bir kayak merkezinin kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın buraya olan ilgisi bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Kısa bir sürede burayı hizmeti açtık ve ona rağmen çok büyük bir ilgi var. buraya gelen insan sayısı yaklaşık 600 bini geçti. Mart sonuna kadarda bu yoğunluğun devam etmesini bekliyoruz. Yazında burayı yayla olarak kullanmaya, vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Çünkü bölgedeki iller yazın çok sıcak olmakta burasıda yazın çok serin oluyor, insanlarımızın da bundan dolayı çok ilgi göstereceği inancındayız. Yakında otel inşaatları başlayacak. Burada yine konaklama merkezleri olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kamp merkezi olacak. Burası şehir merkezine çok yakın, o yüzden yollarımızı da tamamlayacağız. Ulaşım ileriki zamanlarda daha rahat hale gelecek. Şehir merkezimize yaklaşık 13 kilometre, yeni yapacağımız havalimanına 14 kilometre olacak ve yeni yapılacak olan yollarla biraz daha kısalacak yollar. Erişimi bundan sonra daha da kolay olacak. Buradaki konaklama tesislerinin bitmesiyle beraber Uluslararası müsabakalarda yapılacak. Bu tesisler bir başlangıç. Daha yüksek yerlerdeki dağlarda yeni pist çalışmalarımız var. 2050 yüksekliğindeki tepelerde tabi çok önemli, oraları da canlandıracağız. Önümüzdeki 10 yıl içinde de Türkiye’mizin önemli bir spor merkezlerinden birisi haline gelecek burası. Gelecek yıl yeni tesislerin devreye girmesiyle beraber, yoğunluk biraz daha hafifleyecek.”

“BU TÜR ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Düzenlenen şampiyona sonra ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, bu tür etkinliklerinin devamının geleceğini söyledi. Çetinkaya, “Düzenlenen Atlı Kızak Yarışması gerçekten çok güzel oldu. Bu anlamda federasyonumuza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Yedikuyular Kayak Merkezimizi hizmete açtık. Sağ olsun hem vatandaşlarımızdan hem çevre illerimizden hakikaten bizim beklentilerimizin üzerinde teveccüh oldu. Bizde Büyükşehir olarak kayak merkezimizdeki etkinliklerimizi arttırmak adına da Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak düzenledik. Aslında bunun birincisini geçen yıl düzenlemiştik. Bu yıl kayak merkeziyle beraber ikincisini düzenlemiş olduk. Bu tür etkinliklerimizin devamı gelecektir” dedi.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz