Son yıllarda spor tesislerinin sayısının artmasıyla birçok şampiyonalara ev sahipliği yapan Kahramanmaraş şimdi de Genç kız ve erkek Karate Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı Okul Sporları Şubesi 2016- 2017 yılı faaliyetleri kapsamında Karate Genç Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası müsabakaları 46 İlden 591 sporcunun katılımıyla 28-30 Nisan 2017 tarihlerinde Osman Sayın Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş’ta böyle müsabakaların düzenlenmesi nedeniyle mutluluk duyduğunu söyledi.

‘SPORCU KAFİLELERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ’

Kahramanmaraş'ın artık bir spor turizm şehri olduğunu kaydeden Kabakçı, “Son yıllarda Kahramanmaraş birçok spor organizasyonlarının yapıldığı bir şehir haline geldi. Bu yıl okul sporları başta olmak üzere birçok şampiyonalar şehrimizde başarı ile yapıldı. Kahramanmaraş'ta tesislerin çoğalması ile birlikte, tüm takım sporlarında, bireysel ferdi sporlarda salonlarımızın da çoğalması ile birlikte buralarda gerek Türkiye şampiyonaları, gerek grup müsabakası ve bölge şampiyonaları olmak üzere artık talep ediyoruz. Bu kapsamda, 28-30 Nisan 2017 tarihlerinde Osman Sayın Spor Salonunda Genç Kız ve Erkek Karate müsabakaları kentimizde yapılacak. Bu organizasyonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak inşallah en iyi şekilde icra edeceğiz. Katılımında yüksek olması dolayısıyla başta konaklama ve sporcu kafilelerini iyi ağırlamak için ilimiz adına en iyi şeyler yapacağız” dedi.  

‘TESİSLERİMİZ HİÇ BOŞ KALMIYOR’

Böyle organizasyonların ekonomik anlamda da şehre girdisi olduğunun altını çizen Kabakcı, “Tabi ki buna bir spor turizmi olarak bakmak lazım. Her hafta yüzlerce gencimizi, sporcumuzu 10 binlere tekâmül eden sayılarla ilimizde ağırlamak hem ilimizi bu organizasyonla tanıtabilmek, hem de konaklamada lokanta, otel ve benzeri hediyelik eşyalarda dâhil bu gençler bir il spor turizmi gerçekleştirmiş oluyorlar.  Her dönemde de organizasyonlarımızı yapıyoruz, tesislerimiz hiç boş kalmıyor, grup müsabakaları, bölge müsabakaları ve Türkiye şampiyonası gibide önemli organizasyonu alıyoruz. Gençlikspor olarak ilimizde spor turizmi olarak ele aldığımız organizasyonları yaparak ekonomik anlamda da şehrimizin bu konuda hareketlenmesi ve desteklenmesi adına bir çalışma olarak görüyoruz. Bu müsabakalar inşallah devam edecektir."

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz