Son yıllarda kentte spor tesislerinin sayısının artmasıyla birçok şampiyonalara ev sahipliği yapan Kahramanmaraş, şimdide 24-26 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Yıldızlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. İlimiz Osman Sayın Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek olan şampiyonada, Türkiye’nin dört bir köşesinden elit güreşçiler katılarak Türkiye Şampiyonu olabilmek için minderde ter dökecek.

YOĞUN KATILIMIN OLACAĞI BİR ŞAMPİYONA OLACAK’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına yoğun bir katılımın olacağını söyledi. Kabakçı, “24-26 Mart tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta Osman Sayın Spor Salonunda Yıldızlar Güreş Türkiye Şampiyonası yapılacak. İlimiz adına çok güzel bir organizasyonun olacağı kanaatindeyiz. Yoğun katılımın olacağı bir şampiyona olacak. İlimizin takımı olarak ta iddialıyız. Geçen yıl Yıldızlarda Türkiye Şampiyonu olmuş bir takımımız var. Bu yılda inşallah bu unvanımızı korumak istiyoruz. Tabii Kahramanmaraş bir güreş kenti ve bununla ilgili çok önemli de adımlar atıyoruz. Güreş Eğitim Merkezimiz var, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezimiz var, Büyükşehir Belediye takımımız var, Sosyal Güvenlik Kurumu takımımız var. Bunlarında desteği ile ilimizde çok güzel bir güreş altyapısı oluştu. Altyapıda başta minikler, yıldızlar olmak üzere başarılı sporcular çıkarmaya başlanıldı. Bununda karşılığı olarak bu yılda ilimizde yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında inşallah hem takımımız başarılı olacak hem de bu turnuvayı layıkıyla iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz” dedi.

50 İLDEN BİN SPORCU YARIŞACAK

Müsabakaya Türkiye geneli 50 ilden katılımın olacağını ve bin sporcunun yarışacağını kaydeden Kabakçı, bundan sonraki süreçte de daha büyük organizasyonlar yapmak istediklerini ifade etti. Kabakçı, “Buradan katılım sayımıza baktığımız zaman ilimize spor turizmi dediğimiz konaklama ve diğer çalışmalar konusunda başta sporcuların, idarecilerin, antrenörlerin çok büyük katkıları oldu. Bu tür Türkiye Şampiyonalarını ilimizde sayılarını çoğaltarak daha fazla organizasyon yapmaya başladık. Bu tür organizasyonları arttırmak istiyoruz. Tesislerimizin ve spor salonlarımızın çoğalmasıyla bir hafta içerisinde de zaten şampiyona yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah daha büyük organizasyonlar yapacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz. Kahramanmaraş’ta yapacağımız şampiyonaya Türkiye’den yaklaşık 50 il civarından bir katılacak ve bin sporcu yarışacak” şeklinde konuştu.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz