Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Sporun yaygınlaşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Devletin, hükümetin ve yerel idarelerin bu politikayı geliştirmesi, desteklemesi gerektiğine yürekten inanıyoruz" dedi.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nunu ziyaret etti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ergün Önal tarafından karşılanan Güvenç, burada Amatör takımların sıkıntılarını dinledi.

'BÜTÜN AMATÖR SPOR ÇEVRELERİ GAYRETİMİZİ BİLİYOR'
Burada bir konuşma yapan Güvenç, "Biz her yaşta, her zaman, herkes için sağlıklı toplumun spor yapan toplum olduğuna inanıyoruz. Amatör sporun ruhuna inanıyoruz, spor yapan toplumların, hem sağlıklı, hem medeni cesaretlerinin yüksek birlikten iş yapma kültürü gelişmiş toplumlar olarak görüyoruz. Sporun yaygınlaşması için elimizden geleni yaptığımız gibi devletin, hükümetin ve yerel idarelerinde bu politikayı geliştirmesi, desteklemesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bizde bulunduğumuz konumlarda her gittiğimiz yerde, her makamda bunun mücadelesini verdik. Hamd olsunki bununda izlendiğini görüyoruz. Bütün Amatör spor çevreleri gayretimizi biliyor. Çünkü Türkiye'de spora bakış, doğru bir bakış değil, daha 3,5 sene öncesine kadar toplumun yetkili, etkili kesimleri spordan çok uzak duruyorlardı. Ama bugün Belediyecilikde yaptığımız anlayış devrimiyle Belediyelerimiz elinden geldiği kadar gerek fiziki alt yapının gelişmesi, gerek sporcu sayısının artması, gerekse bilinçli spor yapılması için gerekli eğitimin verilmesi noktasında büyük gayret gösteriyorlar" dedi.


'MARAŞ BİR SPOR KENTİDİR'

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürünü ziyaret ederek, sorunlarla ilgili toplantı yaptıklarını kaydeden Güvenç sözlerine şöyle devam etti: "260 bin üzerinde ilk ve orta okul çağında öğrencimiz var. Buna Üniversite çağındaki gençliğimizide eklersek Kahramanmaraş'ımızda 300 binin üzerinde aktif spor yapabilecek bir gençliğimiz var. Bu bizlerin ve Belediyelerimizin üzerine çok büyük sorumluluk yüklüyor. Hükümetin temsilcisi İl Müdürlerimizin, Valimizin, Büyükşehrimizin hepimizin üzerine büyük sorumluluk yüklüyor, bunun farkında olmalıyız, buna destek olmalıyız. Gerek fiziki tesisleşme bakımından, gerek sporcuların desteklenmesi bakımından. Kabiliyetli gençlerimiz madalya almadanda, başarılı olmadanda gıda bakımından, vitamin bakımından, eğitim bakımından desteklenmesi lazım. Bu sporcuların mutlaka diyetisyenler elinde antrenman yapması lazım. İl Müdürlerimizin, Şube Müdürlerimizin bunlar üzerine kol kanat germesi lazım. Şu anda Ülkemiz adına Ulaslararası alanda başarılı olan sporcular Avrupa kökenlidir. Neden? Çünkü Avrupa'da daha çocuk yaşta Aileler çocukları spora götürüyorlar. 7,8,10 yaşlarında diyetisyen, mentor, doktor ve uzmanlaşmış hocalar kontrolünde eğitilen çocuklarımız Avrupa'da destan yazıyorlar, bir çok spor dalında ses getirecek işler yapıyorlar, bunun bizde de olması lazım. Bunu yapabilmemiz içinde elbirliği ile dayanışma içerisinde, ekip ruhuyla çalışmaktan geçiyor. Bunu inşallah yapacağız. Çabalarınızı takdirle karşılıyorum, cefa çekiyorsunuz, bu bir günül işi, yağmur çamur demeden o sahada antrenman ve maç yapıyorsunuz. Maraş bir spor kentidir, özellikle ata sporumuz güreşte tarihe damga vuran sporcular yetiştirmeyi başarmışız inşallah devamı gelecektir."

'54 KULÜP FEDERASYONUMUZA ÜYE'
Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Örgün Önal'da, Amatör Kulüpler hakkında Güvenç'e bilgiler verdi. Önal, "104 Kulübümüz var, bunlardan 54 tanesi Federasyonumuza üyedir. Bazı branşlarda dereceler elde ediliyor, dileğimiz başka branşlarda da dereceler elde edilmesidir. 3 Bayan futbol takımımız var, 3. Ligde mücadele ediyorlar. Buda dışardaki Maraş olgusunu biraz daha olumlu yönde geliştiriyor. Buda bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Merkezde biraz saha sıkıntımız var ama, gelecek yıl bunun tamamı giderilecek diye umuyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyarete, eski Ak Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Muharrem Erantepli, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan, Amatör Spor Kulüpleri'nin Başkanları ve yöneticileri katıldı.
 Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz