Uzun süre Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait binayı kiralık olarak kullanan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi (TÜFAD), yeni hizmet binasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak’ın girişimleriyle kazandırılan yeni bina, kentteki antrenörlere ve sporseverlere hizmet edecek. TÜFAD’ın yeni binasının açılışı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak ve çok sayıda dernek üyesinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Binanın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak hazırlanan slayt eşliğinde katılımcılara faaliyetlerini anlattı.

“KAHRAMANMARAŞ FUTBOLUNA HİZMET EDECEĞİZ”

TÜFAD’ın yeni binasıyla Kahramanmaraş futboluna hizmet etmeye devam edeceğini belirten Mesut Çanak, “Sizleri TÜFAD Kahramanmaraş Şubemizin yeni binasında görmekten son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle maneviyatın zirve yaptığı Ramazan ayında bizlere zaman ayırıp derneğimizin binasının açılışına katıldığınız için başka Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a ve futbol emektarlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan önceki 10 yılımız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çok cüzi miktarda kira ödediğimiz bir binamız vardı. Ama 10 sene sonunda TÜFAD’ımızın yeni binasını Kahramanmaraş futboluna hizmet eden emekçi antrenör arkadaşlarımıza kazandırmanın büyük mutluluğu ve onuru içerisindeyiz. İnşallah bu dernekle uzun yıllar Kahramanmaraş futboluna, dolayısıyla Türk futboluna hizmet edecek kanaatindeyim” dedi.

“BU MEKAN TÜRK FUTBOLUNA DESTEK VERECEK”

Açılışa katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise futbol antrenörleri iletişim, dayanışma, tecrübe paylaşımı ve Türk futboluna yapacakları destek için güzel bir mekan oluşturulduğunu belirterek, “Yaklaşık dört aydır TÜFAD Kahramanmaraş Şubemizin yeni binasının açılışını yapmak arzusundaydık, fırsat olmuyordu. Bu mekanı derneğe kazandıran yönetime ve onun üyelerine çok teşekkür ediyorum. TÜFAD’ı sizlerle tanıdık, Türkiye’de Futbol Antrenörleri Derneği’nin var olduğunu bu süreçte gördük. Gerçekten de çok mutlu oldum. Dünyada mekan, ahrette iman derler, mekan çok önemli ama mekana bir insan ruh verebiliyor. Burada da gerçekten futbolun çok değerli antrenör kısmını görüyoruz. Bu mekanın İnşallah burada futbol antrenörlerimizin iletişim, dayanışma, tecrübe paylaşımı ve Türk futboluna yapacakları destek için mekan olarak oluşturulduğunu görüyoruz. Bu mekanın kazandırılmasında bizim de çok az da olsa bir desteğimiz olmuş, bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“GELDİĞİMİZ SEVİYE YETER Mİ YETMEZ”

Kahramanmaraş’ta spor alanında önemli gelişmeler yaşandığını kaydeden Güngör, antrenörlerden tecrübelerinden istifade edeceklerini dile getirerek, “Burada bir emek ver, demokrasinin kriterlerinden biri de örgütlü olmaktır. Her bir alanda bugün futbol sektöründe bir STK’nın faaliyetlerini gözlemliyoruz ve onların mekanını açıyoruz. Ama her alanda STK’larımız ne kadar fazlaysa, ne kadar örgütlüyse demokrasi kültürümüzün geldiği aşamayı gösterir. Kahramanmaraş’ta da spor alanında önemli gelişmeler var. Başta futbol ve güreş olmak üzere sporun bütün dallarında gelişme gözetiyoruz. Geldiğimiz seviye yeter mi yetmez, eksiklerimiz var mı var. Bu süreçte de bütün bu paydaşlar ister antrenör kısmında olsun, ister başka alanda olsun el birliğiyle şehrimizdeki futbol kapasitesini nasıl geliştirebileceğimiz, nasıl daha ileri götürebileceğimiz konusunda birlikte çalışacağız. Biz tek başımıza bu işleri yapmayacağız, sizlerin ciddi tecrübeleri var, sizlerden istifade edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SPORLA İLGİLİ PAYDAŞLARIMIZIN KATKILARINI BEKLİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak futbola her anlamda destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Güngör, “Bu manada da önümüzdeki süreçte Genel Sekreter yardımcım Mehmet Ertürkmen aktif olarak futbol oynayan birisidir, bütün bu sorumluluğu ben kendisine vereceğim ve bu süreçleri Mehmet Ertürkmen kardeşim yürütecek. Şehrimizde de tüm bu sporla ilgili paydaşlarımızın katkılarını bekliyoruz. Tabi bu biraz da bizim tarzımıza bağlı, biz sizleri her bir uygun ortamda bir araya getirip yapacaklarımızı, geliştireceğimiz alanları birlikte konuşacağız. Bu mekanın kazandırılmasında emeği geçen, katkı sağlayan başta başkanımız olmak üzere yönetimin diğer üyelerine ve tüm futbol gönül dostlarına yürekten teşekkür ediyorum. Tabi Ramazan ayı içerisindeyiz, huzur içerisinde bir Ramazan ayını bitirmek üzereyiz, sonuna geldik. Şehrimizde hamdolsun anormal bir durum olmadı, Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak da bu Ramazan ayını tamamlayacağız. Rabbim şehrimize, ülkemize ve gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize huzur ve birlik versin diyoruz. Allah, birlik ve dayanışmamızı bozmasın, her alanda gelişmemizi desteklesin, başarılar elde edelim” dedi.

Konuşmaların ardından TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a plaket takdim edildi.

Katılımcılar açılışın ardından Küçük Ev’de iftar yemeğine geçti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz