Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün 19 ilde oluşturduğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Kahramanmaraş’ta 2013 yılında eğitime başlamıştı. Türkiye’nin dört bir köşesinden seçilen elit güreşçiler hazırlıklarına son sürat devam ederken, bir yandan da şampiyonalarda Türkiye’yi temsil ediyor. Bu kapsamda hafta sonu İtalya’da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası’na katılan Kahramanmaraş Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularından 55 kiloda mücadele eden Muhammed Karavuş, sırasıyla Letonyalı, Ermeni ve Azerbaycanlı rakiplerini yenerek finale çıktı. Finalde İtalyan Simone Vincenzo Priddou ile karşılaşan milli güreşçi, müsabakayı 5-0 kaybederek Avrupa ikincisi, diğer sporcumuz Halit Özmüş ise 3’üncü oldu.

ÇALIŞMALARIMIZ YIL BOYU SÜRÜYORKahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Teşkilat olarak projenin Kahramanmaraş’ta devam etmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Kabakçı, “Türkiye’nin muhtelif birçok şehrinden ve takımından seçilen, şampiyon olan sporcularımızın Kahramanmaraş’ta milli takım kampı gibi yıl boyu devam eden projede çalışmaları hem şehrimiz adına, hem güreşimiz adına önemli bir gelişmedir. Çünkü buradaki çalışan sporcularımızın son yıllarda elde ettikleri başarılar, dereceler kendini ortaya koyuyor. Geçmiş yıllarda yıldızlar Avrupa ve Dünya şampiyonasında bizzat TOHM projesi içerisindeki sporcularımız hem yıldızlar, hem Avrupa şampiyonasında, hem de dünya şampiyonasında dereceler elde ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Bu demek oluyor ki bu projenin hedefi 2020 olimpiyatlarına alt yapıdan sporcu hazırlamak buda karşılığını buluyor” ifadelerini kullandı

BAŞARILI SPORCULAR ÇIKARTMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Kahramanmaraş Koordinatörü Kadir Gemci, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için başlattığı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri projesi kapsamında atılan tohumların meyvelerini verdiğini söyledi. Gemci, “Yetenekli sporcuların belirli kriterler dâhilinde seçilerek elit düzeyde yetiştirildiği merkezler, 2013 yılının kasım ayında Bakanlığımızın başlattığı proje kapsamında 12 ilde faaliyete girmişti. Bu 12 ilden birisi ise Kahramanmaraş olmuştu. Bilindiği üzere Kahramanmaraş yıllardır yetiştirdiği güreşçilerle her zaman ön plana çıkmıştır. TOHM’un da Kahramanmaraş’ta açılmasıyla hem Türk sporuna, hem de kent sporuna önemli güreşçiler kazandırıyor. Sporcularımız Milli Antrenör nezaretinde antrenmanlarını nezih bir çalışma ortamında devam ettiriyorlar. Profesyonel bir ekibimiz mevcut. Fizyoterapist, Sağlık Personeli, Diyetisyen, Psikolog gibi ayrıcalıkları var. Ayrı dönemsel olarak Osmanlıca kursu, Yabancı dil Kursları, dini bilimler eğitimleri ile Sporcularımız dolu, dolu bir eğitim dönemi geçiriyor ve sonucunda sporcularımız bu şekilde şampiyonalarda kendilerini gösteriyor. Gelecek dönemde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında, Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek Şanlı Bayrağımızı uluslararası arenada ülkemizi temsil edecekler. Son yıllarda TOHM’un başarılarını bünyesinde yetişen sporcuların uluslararası organizasyonlarda kazandığı madalyalar ile görüyoruz. Bunun en büyük örneğini ise İtalya’da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda gördük ve burada 2 sporcumuz derece yaptı. Önümüzdeki yıllarda daha başarılı sporcular çıkartacağımıza inanıyorum” dedi.


 

Editör: Mahmut Beyaz