Mersin’de Edip Buran Spor salonunda gerçekleştirilen DAN kuşak sınavı renkli görüntülere sahne oldu. Hatay, Adana, Gaziantep, Kilis, Zonguldak, Ankara, Kahramanmaraş ve Mersin illerinden gelen öğrenciler bir üst kuşak ve kuşak derecesi olan DAN'ı alabilmek için büyük mücadele örneği sergiledi. Türk sporunun gelişimine ve Kahramanmaraş'ı uluslararası arenada temsil etmek için 10 sporcu ile katılan Tekvando milli takım antrenörü Kerim Delle, sporcuları tek tek gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederek, Kahramanmaraş’ın tekvando da her geçen gün geliştiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
sınavı geçen öğrencileri tebrik eden antrenör Delle, “Kahramanmaraş ilimizi temsilen 10 tane sporcumuzla başarı sağladık ve DAN kuşak sınavını geçtik. Şuanda Türk taekwando her gittiği Avrupa ve Dünya dereceleri şampiyonasında 4-5 derece ile dönüyor. Şuanda istikrarımız güzel ve olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Olimpiyat kotasında 4-5 tane sporcumuz mevcut. Bunlar inşallah olimpiyatlarda yarışıp bize madalya getirecekler” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’IN ADINI DAHA ÇOK DUYURACAĞIZ”
Delle, “Taekwando Kahramanmaraş’ta bu dönemlerde aşırı ilgi görmekte. Buna yönelik ben ve diğer antrenörlerim çalışmalar yaparak bu ilgiyi daha da çok arttırıyoruz. İnşallah daha büyük ve daha iyi kesime hitap edeceğiz. Bu sayede de Maraş’ın adını daha çok duyduracağız. İleriye dönük çalışmalar yaparak ilimizdeki sporcu sayısını arttıracağız. Bu sayede spor yapmayan gencimiz kalmayacak” şeklinde konuştu

Haber: HAKAN AYDIN

Editör: Mahmut Beyaz