TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor, hafta sonu kendi sahasında karşılaşacağı rakibi Tarsus İdmanyurduspor maçının hazırlıklarına başladı.

Özellikle geçtiğimiz sezonun ilk yarısında kötü bir grafik çizen ancak ligin ikinci yarısında topladığı puanlarla ligde kalmayı başaran Kahramanmaraşspor, geçen sezona oranla bu sezon iyi performans sergiliyor. 2018-2019 futbol sezonuna Bandırmaspor mağlubiyetiyle başlayan ve daha sonraki haftalarda ortaya koyduğu oyun ile rakiplerinden puan ya da puanlar alan temsilcimiz, geçtiğimiz hafta Fethiyespor ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapatarak puanını 10’na yükseltmişti. Kırmızı-beyazlılar, 27 Ekim Cumartesi günü ise kendi saha ve seyircisi önünde ligin 10. Hafta maçında Tarsus İdmanyurduspor’u ağırlayacak. Grupta Tarsus İdmanyurdu 16 puanla 5. Sırada yer alırken, bu karşılaşma özellikle Kahramanmaraşspor’un üst sıralara doğru çıkması açından büyük önem taşıyor.

GALİBİYET PAROLASIYLA HAZIRLANIYOR

Fethiye maçı sonrası takıma bir günlük izin verilirken dün tekrar kendi tesislerinde toplanan Kahramanmaraşspor, Teknik Sorumlu Mehmet Erdal Alpaslan nezaretinde Tarsus maçının hazırlıklarına start verdi. Antrenmanları büyük bir titizlikle takip eden Teknik Direktör Alpaslan, oyuncularını eksik oldukları noktalar da sık, sık uyararak bu eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmalar yaptı. Yapılan çalışmada daha çok Fethiye maçında yapılan hatalar üzerinde duruldu. Temsilcimiz, mutlak galibiyet parolasıyla Tarsus maçına hazırlanıyor.

‘ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ’

Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Erdal Alpaslan, “Geçmişi unutup önümüze bakmalıyız” dedi. Kahramanmaraşspor’un büyük bir camia olduğuna vurgu yapan Alpaslan, “Geçen sezon ben bu takıma geldiğimde çok az bir puanı vardı, ama ilk yarının bitimine 3 maç kala iyi puanlar topladık ve akabinde ikinci yarıda da iyi bir seri yakalayarak takımımız kümede kaldı. Bu sezon ise yeni bir takım kurarak lige başladık. Ligin ilk maçında yeni bir takım olmamızın zorluklarıyla karşı karşıya kalmamıza rağmen ilerleyen maçlarda takım olarak kendimize geldik.  Özellikle Tokatspor ve Tuzlaspor galibiyeti sonrası Kahramanmaraşspor grupta en iyi yükselişe geçen takımlar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz hafta ise deplasmanda Fethiyespor karşısında gol bulsak galibiyetle dönecektik, ama 1 puanla dönüş yaptık. Artık geçmiş maçları unutup önümüze bakmamız gerek, önümüzdeki en yakın rakibimizde hafta sonu Tarsus İdmanyurdu. Bu maçın hazırlıklarına kendi tesislerimizde başladık. Çalışmalarımızı galibiyet üzerine yapıyoruz. Kahramanmaraşspor, büyük bir takımdır. Tarsus maçından da galibiyet elde ederek yukarılara çıkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Selma Erdemgür

Editör: Mahmut Beyaz