Son 3 sezonda kısıtlı imkânlarla ligde boy gösteren ve kümede kalma başarısını gösteren temsilcimiz Kahramanmaraşspor, bu sezon mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluğu hedeflemişti. Geçtiğimiz yılki kadrosundan bazı futbolcularla sözleşme yenileyen ve dış transferde de 14 futbolcuyla anlaşmaya varan temsilcimiz, 3 aşamalı bir kamp dönemi geçirmişti. Geçtiğimiz sezonlara oranla bu sezon çalışmalara de erken başlayan ve lige en iyi şekilde hazırlanan Kahramanmaraşspor, oynadığı hazırlık maçlarında iyi sonuçlar elde edememişti. 2017-2018 sezonunun ilk maçında Nazilli deplasmanına konuk olan Kırmızı-beyazlılar, lige de kötü bir başlangıç yapmıştı. Sezonun 7. Hafta maçına kadar sadece beraberliklerle 2 puan toplayabilen Kahramanmaraşspor’da alınan kötü sonuçlar sonrası fatura Teknik Direktör Cafer Aydın’a kesilmiş ve Aydın bu haftadan sonra takımla yollarını ayırmıştı.

8. HAFTADA GALİBİYETLE TANIŞABİLMİŞTİ

Aydın’ın gitmesiyle birlikte takımın başına Oktay Derelioğlu getirilmiş, Derelioğlu’nun gelmesiyle birlikte iyi bir hava yakalayan Kahramanmaraşspor, 8. Haftada kendi sahasında konuk ettiği Silivrispor’u 2-1 mağlup ederek 3 puanla tanışabilmişti. Aldığı galibiyet sonrası çıkış yakalamak isteyen temsilcimiz, Bandırma deplasmanından 1 puanla dönerken, kendi sahasında ise Karşıyaka ile 3-3 berabere kalarak 1 puan çıkartabilmişti. Bu maçlardan sonra 11. Haftada Bugsaş’a konuk olan Kırmızı-beyazlılar, maçın son dakikalarında yediği golle yıkılmıştı. Aldığı kötü sonuçları unutup geçtiğimiz hafta kendi sahasında ağırladığı Hacettepe maçına odaklanan ve 3 puan parolasıyla bu maça çıkan Kırmızı-beyazlılar, rakibine de 4-0 gibi bir sonuçla yenilerek kötü gidişatını sürdürdü. Alınan bu kötü sonuçlar sonrası Kahramanmaraşspor, grubunda 7 puanla 16. Sırada yer alırken kaybedilen puanlara isyan eden taraftarlar ise bu duruma bir anlam veremediklerini ifade etti.

HANİ NEREDE ŞAMPİYONLUK?

Sezon başında şampiyonluk beklentisi içine girdiklerini belirten taraftarlar Hacettepe maçında alınan 4-0’lık mağlubiyet sonrası tepkilerini şu şekilde dile getirdi: “Kahramanmaraşspor’un yeri burası değildir. PTT 1. Ligden düştükten sonra 2. Ligde bu 4’üncü sezon 3 sezonda kümede kalma mücadelesi verdi bu takım onda da başarılı oldu. Ama bu sezon ise yapılan açıklamalarda ‘şampiyonluğa oynayacak Kahramanmaraşspor denildi’ hani nerede şampiyonluk? Biz bu gidişle küme düşeriz. Takımda hiç ruh kalmamış, saha içerisinde oynayan futbolcuların birçoğu 30 yaşını geçmiş ama rakibe bakıyorsun en yaşlısı 26 yaşında futbol genç işi, bizim takımımız âdete veteranlar takımı olmuş. Biz böyle bir Kahramanmaraşspor istemiyoruz.”

Haber: Halil Öksüzce


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz