Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Kahramanmaraşspor’un en büyük destekçilerinden olan taraftarlar, Edeler Grubu çatısı altında birleşti.

Daha önceki sezonlarda çeşitli taraftar grupları tribünde farklı yerlerde takımlarını desteklerken bu birleşme sonucunda Edeler Grubu çatısı altında tek bir noktadan destek verecekler. Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın girişimi sonucu birleşen taraftar grupları KMS Store de buluşacaklar. KMS Store Edeler Grubu’na tahsis edilirken, futbolcu ve teknik heyetin katılımı ile açılış töreni düzenlendi. Açılış kurdelasını Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, futbolcular ve taraftarlar hep birlikte kesti. Sabah erken saatten gece geç saatlere kadar açık kalacak olan KMS Stor’da takımın forması, atkısı, havlusu kısacası Kahramanmaraşspor’un her türlü taraftara yönelik giyimi bulunacak.
‘BİRLİKTE RAHMET VAR, AYRILIKTA AZAP VAR’
Açılış töreninde konuşan Kahrmanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Bugün burada Kahramanmaraşspor tarihinde ilkin gerçekleştiğini söyledi. Ceyhan, “Taraftar derneklerimizle birlikte geçen yıl takımımızı destekleyen 3-4 tane grubumuz vardı, biz bu grupları birleştirdik. Artık grup tanımıyoruz taraftar tanıyoruz. Bizim Şifo Mehmetler zamanında Kahramanmaraşspor’un ilk ligde olduğu zamanlarda edeler grubumuz vardı. Ede kelimesi Erzurum’un dadaşı gibi Maraş’ta ede abi, kardeş demek. İsmini bilmediğiniz birine hitap edeceğiniz zaman bu kelimeyi kullanırsınız. Maraş’a has bir şeydir. Dolasıyla o zamanlar Rahmetli Zabıta Ejder abimiz vardı, amigomuz. Onun kurduğu bir gruptu. Tüm stat bu isim altındaydı. Bugün Edeler Grubu altında tüm grupları birleştirdik. Birlikte rahmet var, ayrılıkta azap var. Sahada futbolcu kardeşlerimin, hocalarımın ve genel yönetim olarak bizlerin birlik olması tabi ki de önemlidir. Ama bu birlikteliğin tüm resimlerde, tüm paydaşlarda aynı olması lazımdır. Taraftarlar da inşallah bu noktada birlikteliğini bu yıl gösterir” dedi.
‘BURAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ’
Birlikteliğin en büyük sembolünün bu mekânda olacağının altını çizen Ceyhan, şöyle konuştu; “Bundan sonra Kahramanmaraşspor ile olan tüm aktiviteler taraftarlarımızın yapacağı güzel işler, toplantılar bu tip birliktelikler inşallah hep burada olacak. Burası bizim yuvamız, mekânımız. Küçükten büyüğe herkesin gelebileceği bir yer. Aşağımızda storumuz var. Kahramanmaraşspor ürünleri satılmakta. Buraya sahip çıkacağız. Bir yeri açmak tabi ki önemli ama bizim Türk insanın genel hastalığıdır bir şeye hızlı başlarız ama sonunu getiremeyiz. Bu nokta da burayı açmak bugün ne kadar önemliyse de burayı yaşatabilmek ve bizden sonraki nesillere aktarabilmek çok daha önemli. Bunu da yaşatabilmek tamamen bizlerin ellerindedir. Buradaki tüm taraftar kardeşlerimize söyledim. Bir kere daha söylemek istiyorum. Bu mekâna geleceksiniz, burayı kullanacaksınız, bu artık bir milli görev, bu belki bir farz, bu bir mecburiyettir. Başka kafelere gidip çay kahve içeceğinize buraya gelip muhabbet edeceksiniz. Futbolcu kardeşlerimden de rica ediyorum burası tabi ki kafe falan değil taraftar derneğidir. Buraya arada gelip sizde şenlendirirseniz buraya gelen gençlerin sayısı artar. Alt yapıdaki çocuklar buraya gelecek onlara büyük bir abileri olarak örnek olmanız buranın canlılığını arttıracak. Kırmızı beyaz formamızın rengi kendi mekânımız, kendi yuvamız. Hepimize hayırlı olsun. Bu birlik ve beraberlik aynı şekilde sahada yansıyacak inşallah.”

‘EN KÖTÜ DEMOKRASİ BİLE EN İYİ DARBEDEN İYİDİR’
Başkan Ceyhan sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Biliyorsunuz memleketimizde bir darbe girişimi oldu. Bu kesinle kabul edilemez bir şey. Türk milleti olarak bağımsızlık ve özgürlük bizim kanımızda var. Türk insanı öksüz olur, yurtsuz olamaz. Bu nokta da en kötü demokrasi bile en iyi darbeden iyidir. Onun için biz vatanımıza ve milletimize sahip çıkan bir milletiz. Bir kere daha Müslüman Türk genci olarak bu birlik ve beraberliği gösterdik. Politik ve hayat düşüncelerimiz ne olursa olsun mesele vatan ve bayrak olduğunda bu birlikteliği gösterebilmek çok güzel bir duygu. Şuanda tüm dünya bize gıptayla bakıyor. Bunu tekrar görebilmek beni çok mutlu etti. Çünkü zaman, zaman birlik ve beraberlik noktasında karamsarlığa ve olumsuzluğa kapılmış anlarımız olmuştu. Ama bir kere daha görüyoruz ki yurdumun insanı gerektiğinde aynı ruhu aynı inancı batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine gösterebilmekte. Taraftarlarımızla birlikte demokrasi nöbetinde gerekli görevi yaptık. Gerekli antrenmanı yaptınız. Allah’ım inşallah sakatlık vermeden güzel bir sezonla başlayalım. Güzel bir sezon geçirmeyi Allah’ım bize nasip etsin. Yarından itibaren artık sizin gündeminiz futbol olacak. Şehri ve bizleri şehrin formasını temsil etmekle el ele verip bugün ki bu birlikteliğimizi sahaya yansıtacağız. İpi göğüsleyerek Kahramanmaraşspor’a, Kahramanmaraşlıya yakışır bir şekilde Kahramanmaraş’ın bayrağınız olması gereken şekilde hep birlikte dikeceğiz. Artık bundan sonra memleket sizin, vatan sizin kol kolayız.”
Düzenlenen açılış törenine, Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Kulüp Başkan Vekili Mustafa Kıraç, Onursal Başkan Fikret Fındık, yönetim Kurulu üyeleri, futbolcular ve taraftarlar katıldı.
Editör: Mahmut Beyaz