Kahramanmaraş Amatör Mahalli Lig, 1’nci Amatör Küme Büyükler Ligi Futbol karşılaşmalarında, heyecan başlıyor.   Karşılaşmaların tamamı yarın oynanacak. Karşılaşmalar, Batıpark, Saim Çotur, Göksun ve Pazarcık sahalarında oynanacak. Toplam 17 takımın katıldığı 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A ve B grubu olmak üzere 2 grupta oynanacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar Play-Off maçları oynamaya hak kazanacak. Play-Off maçlarında da 1’nci olan takım doğrudan Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligine yükselecek. Grubunda son 2 sırayı alan takımlarda doğrudan 2. Amatör Küme’ye düşecekler. Bu yıl Pazarcıkspor’un Bölgesel Amatör Ligi’ne katılmamasından dolayı Kahramanmaraş 1. Amatör Küme play-off maçlarında şampiyon olan takım doğrudan BAL Ligi’ne yükselecek. Yarın oynanacak olan Ligde toplam 8 karşılaşma oynanacak.

1’inci Amatör Küme Büyükler Ligi’ne katılan takımlarda, sezona en iyi şekilde hazırlanmak için uzun bir çalışma dönemi geçirdiler. Bu takımlardan Fidanspor, Dumlupınarspor, Kahramansarayspor, Arsan Sümerspor ve KM Gençlerbirliğispor takımlarının Manşet Gazetesi olarak, Antrenör ve Kulüp Başkanlarından takımların son durumları hakkında görüştük.

FİDANSPOR ANTRENÖRÜ OKYAZ: ‘HEDEFİMİZ BÖLGESEL AMATÖR LİGİ’NE YÜKSELMEKTİR’
Fidanspor Antrenörü Bülent Okyaz, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Fidanspor’un köklü bir kulübe sahip olduğunu ifade eden Okyaz şöyle konuştu: “Fidanspor bu sezon yeni bir yönetimle iyi işler yapma peşinde. Başkanımız takıma her türlü desteği veriyor. Takımımız yaklaşık 2 aydan bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Futbolcularım maç gününü iple çekiyorlar. Bizim hedefimiz Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselmektir. O yönde de gerekli transfer çalışmalarımızı yaparak, takımı lige hazır hale getirdik. İnşallah ligin ilk maçında galibiyetle başlayarak, lige iyi bir giriş yapmak istiyoruz.”

DUMLUPINARSPOR ANTRENÖRÜ UYDURAN: ‘DUMLUPINARSPOR HER ZAMAN HEDEFİ OLAN BİR TAKIMDIR’
Dumlupınarspor Antrenörü İbrahim Uyduran, Dumlupınarspor’un her zaman hedefi olan bir takım olduğunu söyledi. Dumlupınarspor’un geçmiş yıllarda çok başarılı bir Kulüp olduğunun altını çizen Uyduran, “Kahramanmaraş’ın en eski kulüplerinden, bu takımı tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. Bunun içinde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte hep beraber, bir aile ortamında takımın başarısı için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni sezon çalışmalarımıza diğer takımlara göre biraz erken başladık, takımımızı Lige hazır hale getirdik. Gerek kondisyon gerekse, fiziki açıdan takımım yeni sezona hazır. Geniş bir futbolcu kadrosuna sahibiz. Ligin ilk maçında 3 puan alarak Lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bizim hedefimiz grubumuzda önce Play-off maçlarına kalıp, buradan da Ligi ilk sırada bitirip, şampiyon olmaktır” dedi.

‘AMACIMIZ BU LİGDE KALICI BİR TAKIM OLMAK’
Kahramansarayspor Kulübü Antrenörü Akif Aksu’da, Amaçlarının bu ligde kalıcı bir takım olmak istediklerini söyledi. Aksu şöyle devam etti: “Yeni sezonda fair-play içerisinde, mücadelesinde tempolu, coşkulu, yenmenin de, yenilmenin de ne olduğunu bilen bir takım hüviyetinde mücadelemizi vereceğiz. 2014-2015 futbol sezonu 2. Amatör Küme Büyükler Ligi’ni şampiyon olarak bitirerek, 1. Amatör Küme Büyükler Ligi’ne yükseldik. Geçen sezonki şampiyon takımın iskelet kadrosunu koruyarak, bu yıl 5-6 takviye yaparak yeni sezona hazırlandık. Takımımız temel yapısını genç oyunculardan oluşturmaktadır. Amacımız bu ligde kalıcı bir takım olmak ve kendi alt yapımızdan sporcular yetiştirmektir. Kazasız bir sezon olması temenni ederek, tüm takımlara başarılar dilerim.”

BAŞKAN FİDAN: ‘GENÇ BİR EKİBİMİZ VAR’
Arsan Sümerspor Kulüp Başkanı Salih Fidan ise, Lig’de genç ve dinamik bir ekiple mücadele vereceklerini ifade ederek, “Uzun bir hazırlık dönemi geçirdik. Bu ligde yabancı değiliz yıllardır bu ligde mücadele veriyoruz. Biz takım olarak lige hazırız. Genç bir ekibimiz var. Yeni sezonun fair-play içerisinde geçmesini temenni ediyorum ve tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN BURSALI: ‘BİZİM HER TAKIMI YENECEK GÜCÜMÜZ VAR’
Kahramanmaraş 1’inci Amatör Küme’nin yeni takımlarından olan KM Gençlerbirliğispor Kulüp Başkanı Serdar Bursalı’da, Takıma gereken transferleri yaptıklarının altını çizerek şunları ifade etti: “Biz liglere geçen yıl katıldık ve ilk yılımızda Büyükler 2’inci Amatör Küme’de şampiyon olarak 1’inci Amatör Küme’ye yükseldik. Geçtiğimiz yılki kadromuzdan birçok arkadaşlarla yolları ayırdık ve takıma üst düzey yaklaşık 13 transfer gerçekleştirdik. Bizim hedefimiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda şampiyonluktur. Bizim her takımı yenecek gücümüz var. Rakibimizin büyüğü, küçüğü yoktur. Bütün takımlara eşit mesafede bakıyoruz. Lige iyi hazırlandık. İlk maçımız dada galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Hedefimiz Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselmektir.”
Haber: Mahmut Beyaz 

Editör: Mahmut Beyaz